Jornada final del festival Dansa O en Burriana
  • Els tres espectacles de la vesprada d'ahir amb les companyies La Clandestina, Takiri Art Company i Lorena i Samuel, van ser els protagonistes i van aconseguir atraure als assistents

  • Granel s'ha mostrat satisfet per la resposta del públic i ha anunciat una segona edició amb la col·laboració del Centre dels Arts Martí de Viciana

Borriana va tancar ahir nit el nou festival de dansa “Dansa 0” de Borriana. Cinc companyies han passat durant els dos dies que ha durat l'activitat amb la plaça Major com a escenari principal, i amb l'objectiu complit d'haver donat a conèixer la dansa als carrers de la ciutat.

I és que després del positiu acolliment del divendres, dissabte va tornar a repetir la bona resposta del públic. Al matí,va ser el moment de la participació i gaudir en família de la dansa, amb el taller participatiu impartit per Alicia Herrero de l'Institut de Dansa Educocreativa i Social a les aules del Centre dels Arts Martí de Viciana.

Un taller de dansa per a famílies que ha aconseguit animar a molta gent a iniciar-se en la dansa per primera vegada, i a uns altres, poder viure una experiència durant tot el matí de gaudir-la des d'una altra perspectiva.

L'activitat es va traslladar a la vesprada en la plaça Major, amb l'actuació de la companyia La Clandestina, i el seu espectacle “Yanagi”, una peça de dansa contemporània de format curt amb estil oriental. A continuació, va ocupar l'escenari la Takiri Art Company amb “Human” sota la direcció de Rafael Perets.

Una proposta contemporània amb un nombrós cos de ball en la qual es va mostrar a través de la dansa, un cant en la lluita per la humanitat, la humanitat com a concepte i com a espècie. Human és un crit cap al retrobament i la germanor. Un gran espectacle que ha atret a molts assistents a la plaça, i que ha deixat amb un bon sabor de boca.

I com a colofó de la vesprada, va ser Samuel i Lorena els encarregats de tancar el festival amb el seu espectacle “Eter.niu”, en el qual entre ells dos han mostrat una conversa entre dos individus a través del moviment.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, s'ha mostrat satisfet per la resposta del públic, de l'alumnat de dansa del Centre dels Arts, i també d'altres escoles i conservatoris, i “això vol dir que la dansa té futur, que la dansa importa, i que s'ha de donar suport a la dansa amb espectacles, o festivals com el que acabem de finalitzar, i que és una primera pedra de moltes que hem de posar”, ha afirmat.

La Regidoria de Cultura i el Centre dels Arts ja pensen en una segona edició després de la resposta positiva del públic. Granel ha volgut agrair als professors del CMA, Jose i Antonio, “la seua implicació, en un projecte que sense ells no haguera pogut realitzar-se”. I per això que ja hagen anunciat una segona edició del festival que tornarà l'any que ve als carrers de Borriana.