V Edición 'Borriana en Dansa'
quinta edición del festival ‘Borriana en Dansa’
  • El festival de ball i música tradicional tindrà lloc el dissabte 30 d'abril a les 19h a l'exterior del CMC la Mercè


Borriana celebrarà la cinquena edició del festival de ball i música tradicional “Borriana en dansa”, que organitza el Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla de Borriana amb el patrocini de la Regidoria de Cultura.

El festival tindrà lloc el dissabte dia 30 d'abril a les 19h a l'exterior del CMC la Mercè i participaran els grups de danses tradicionals Almogàver de Sueca i Sant Jordi d'Alcoi, i actuarà com a amfitrió l’Arenilla de Borriana. Abans del festival els grups arribaran en desfilada que començarà a les 18.30h a la plaça Major.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el president de l'associació, Carles Martí, han presentat el festival que va haver d'ajornar-se a causa de la pandèmia, i ara retorna amb l'essència de tres localitats importants en balls tradicionals. Granel ha explicat que és un cap de setmana en què les danses tradicionals “prenen protagonisme, amb un grup com a l’Arenilla que s'ha encarregat de mantindre i recuperar els balls que es feien a Borriana i a la comarca de la Plana”.

Per part seua, Carles Martí ha detallat que, en aquesta ocasió, “farem una selecció de balls de poblacions de la Plana, com Moncofa, Almassora, Benicàssim o Castelló, perquè també es donen a conèixer aquests balls a Borriana”.

El festival “Borriana en dansa”, que es va iniciar l'any 2016, torna enguany després de dos anys en què no s'ha pogut celebrar a causa de les restriccions per la pandèmia. Des de l’inici, pel festival han passat fins a vuit grups convidats que han acostat a Borriana tot el folklore tradicional de les terres valencianes.