BOrriana celebra el Día Internacional de la danza 2022
Dia Internacional d ela Danza en Borriana 2022
  • El cicle de teatre El Cuc i el Centre de les Arts s'uneixen per a viure un dia de dansa i presentar el festival ‘Dansa 0’


L'entorn de la Mercè serà l'escenari en què Borriana commemorarà el Dia Internacional de la Dansa divendres que ve dia 29 d'abril amb el cicle El Cuc i l'Escola Municipal de Dansa del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana. Una conjunció per a celebrar la festivitat de la dansa i, alhora, presentar públicament el festival de dansa al carrer «Dansa 0», que se celebrarà el pròxim 20 i 21 de maig en la plaça Major.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que el treball que es fa des de l'Escola Municipal de Dansa de Martí de Viciana i la programació de dansa a Borriana és “un símptoma de la importància que té la dansa en la societat i que ha de tindre, que es plasma amb actes com el que se celebrarà aquest divendres a la ciutat”.

Com altres anys, l'Escola Municipal de Dansa eixirà a les portes del Centre Municipal de les Arts i realitzarà al carrer Sant Pere Pasqual un mostra de les diferents disciplines impartides. De 17.30h a 18h el públic podrà admirar pinzellades de les seues classes “donant-li visibilitat a la dansa el dia de la seua reivindicació anual”, ha indicat Granel.

Amb aquest motiu, també es llegirà el missatge que cada any el Comitè Internacional de la Dansa de l'Institut Internacional del Teatre confia a una persona de trajectòria reconeguda en la dansa i que aquest any 2022 l'encarregada serà la directora del Ballet Nacional de Corea Sue Jin Kang.

Seguidament, a les 18 h tindrà lloc un nou espectacle del cicle El Cuc amb la companyia Cuinant Dansa amb un espectacle de dansa participativa en l'exterior del CMC la Mercè, al costat de la façana que recau al carrer la Tanda.

La companyia Cuinant Dansa presentarà Què et danses?, un espectacle interactiu en el qual el públic participarà de manera activa i que convertirà els voltants del CMC la Mercè en una gran aula de dansa on tota la família podrà compartir l'experiència de participar en un espectacle. L'activitat serà, com totes les representacions del cicle El Cuc, gratuïta i oberta a tot el públic.

A més, en totes les activitats es presentarà de manera oficial al públic el festival de dansa al carrer «Dansa 0» que se celebrarà el 20 i 21 de maig en la plaça Major de Borriana amb espectacles durant els dos dies, i de manera gratuïta.

Granel ha convidat a totes les famílies a participar de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, “amb l’assistència a les activitats que per a visibilitzar aquesta disciplina artística s'han programat i poder gaudir d'una mostra de les activitats que es fan a l'Escola Municipal de Dansa i participar activament en la creació d'un espectacle per a fer palesa la importància que les arts coreogràfiques en tots els seus vessants tenen en la nostra cultura”.