Audiciones escolares 2022
  • El Teatre Payà acollirà durant tota la jornada de demà dilluns 25 d'abril els concerts a càrrec de la Banda Jove de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca

  • Sota la direcció de Norma Comes, els escolars de tots els centres educatius podran xalar de la música, conèixer de prop els instruments i la composició i el funcionament d'una banda


El Teatre Payà acollirà aquest dilluns 25 d'abril les audicions escolars que la Banda Jove de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca organitza juntament amb la Regidoria de Cultura per a tot l'alumnat de Primària dels centres educatius de la ciutat.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que després de dos anys d'absència per la pandèmia, “torna una de les activitats més longeves en tot el territori valencià d'audicions escolars, ja que compta amb més de dos dècades de programació des dels seus inicis”.

Més de 2.400 escolars passaran aquest dilluns pel Teatre Payà per a conèixer de prop l'activitat i el treball dut a terme pels components més joves de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca i, alhora, intentar que s'animen a formar-ne part en un futur.

Amb un total de quatre passes, arribaran fins al Teatre Payà els xiquets i xiquetes de tots els centres escolars amb l'objectiu, segons ha manifestat el regidor, de “conèixer els instruments, les característiques rítmiques o la importància de la implicació del públic en cadascuna d'elles, la qual cosa suma a les audicions pròpiament dites un component d'aprenentatge i coneixement més profund d'arts com la música”.

Granel ha detallat que es tracta “d’un dels concerts o audicions més especials de l'any”, ja que, a través d'aquestes actuacions, els xiquets i xiquetes de Borriana “poden conèixer la interessant oferta de la Banda Jove, la seua manera de treballar i la diversió que pot suposar iniciar-se en el món de la música a la localitat”.

A més, igual que sempre des de fa més de dos dècades a la ciutat, la programació del concert està composta per peces conegudes i pròximes als xiquets i xiquetes d'aquesta edat, i tal com avança el concert s’expliquen les obres abans de cada interpretació.

En aquest cas, dos membres de la Banda Jove són els encarregats de presentar i portar el concert. Aquest dilluns sonaran “Concerto d’Amore” de Jacob d'Haan, “Legend from Yao” de Mao Iuan, “A Children’s suite” d'André Waignein, “Como entrenar a tu dragón” de John Powll, i finalment, el “Vals Núm.2” de Dmitri Xostakóvitx.

Sota la direcció de Norma Comes, els escolars podran xalar de la música i conèixer de prop els instruments, la composició d'una banda i el funcionament de la Banda Jove. A més, l'alumnat participarà de manera activa amb palmes a ritme o amb la realització de moviments que acompanyen la música. En definitiva, una jornada de música que acostarà les arts que es practiquen a la nostra ciutat, entre les quals la música té un paper molt destacat.