La Jove Orquestra de la Generalitat inaugura2022 en Burriana

 

  • Les entrades són gratuïtes i es poden sol·licitar a través del portal <www.entradesborriana.com>


La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana arribarà al Teatre Payà de Borriana el pròxim 4 de gener a les 19 hores com a acte d’obertura de l'any musical a la capital de la Plana Baixa. Enguany ho farà de la mà del director Pablo Rus Broseta i del director assistent Miquel Massana amb un programa de 59 minuts de duració i una plantilla de 64 músics.

El programa, que s'ha preparat en la trobada nadalenca que s'ha celebrat en el Palau de les Arts i a Rafelbunyol, té una duració de 59 minuts, sense pauses, i està compost per les peces “La tempesta” de Txaikovski i la Simfonia número 7 de Dvorák. La trobada d'hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà amb el concert al Teatre Payá de Borriana.

La Regidoria de Cultura ha destacat la presència de la Jove Orquestra a Borriana com a seu gairebé habitual en aquesta època de l'any, i anima a participar la ciutadania d'un concert únic, que comptarà amb totes les mesures sanitàries actuals. Les entrades gratuïtes es poden aconseguir a través del portal <www.entradesborriana.com>, i mitja hora abans del concert a la taquilla del Teatre Payà.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè combinen uns dies de convivència amb tallers d'alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a concloure després amb assajos conjunts i la realització dels concerts.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depèn de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics de menys de 26 anys. El seu director, des de l'octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment és director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics a través de trobades i tallers dirigits per professors destacats de cada especialitat instrumental. En aquest cas, en la trobada d'hivern participen Oleguer Beltran, violí; María Carmen Antequera, violí; Alicia Salas, viola; Josep Trescolí, violoncel; Joan Iborra, flauta; Dani Fuster, oboè; Eduardo Raimundo, clarinet; Jaume Gavilán, trombó, i Gratiniano Murcia, percussió.