Concurso de Música de Cámara de nivel internacional dirigido por Eugenia Moliner y Denis Azabagic
  • Amb premis de 4.000 i 2.000 euros, el concurs se celebrarà el 9 i 10 de juliol en el Centre de les Arts i l'auditori Juan Varea

  • Paral·lelament, el curs de flauta i guitarra Juan Gual Esteve celebrarà la seua quarta edició en la localitat


La capital de la Plana Baixa acollirà aquest pròxim estiu el primer Concurs de música de cambra per a Flauta i Guitarra amb premis de 4.000 i 2.000 euros per al guanyador i finalista, respectivament. Un concurs dirigit per la flautista borrianenca internacional, Eugenia Moliner, i el guitarrista Denis Azabagic.

Una aposta musical que arriba a la província de Castelló per a poder donar cabuda a músics valencians, però també a músics de nivell nacional i internacional. El concurs se celebrarà el 9 i 10 de juliol en les instal·lacions del Centre de les Arts i l'auditori Juan Varea. El mateix espai en què se celebrarà el Curs de Música Juan Gual Esteve, dirigit per la mateixa Eugenia Moliner i Denis Azabagic i que tindrà lloc els dies anteriors, del 4 al 8 de juliol.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, s'ha mostrat “satisfet per la promoció musical que s'aconseguirà amb aquest concurs, i que se suma a la celebració del curs de música que ja ha atret músics de diferents nacionalitats fins a Borriana”.

Eugenia Moliner ha explicat que el concurs “naix de la idea d'impulsar la carrera artística grups de cambra en què la flauta i la guitarra tenen un paper protagonista com a duo o en combinació amb altres instruments”. Així doncs, els directors artístics Eugenia Moliner i Denis Azabagic del Cavatina Duo, organitzen aquest certamen patrocinat per l'empresa borrianenca Sanycces.

El concurs va dirigit a les formacions de música de cambra que incloguen la flauta i la guitarra, bé com a duo o en combinació amb qualsevol altre o altres instruments, amb un màxim de 6 músics en total. L'edat màxima dels participants no pot excedir els 35 anys.

Tota la informació sobre el concurs i el curs es pot trobar en el portal <www.cursodemusicajuangualesteve.com>. Les inscripcions ja estan obertes i posteriorment s'anunciaran els membres del jurat.

Curs amb sis professors

Juntament amb el concurs, cal destacar que el curs de música Juan Gual Esteve fa un pas més i amplia la plantilla de professorat per a augmentar el nivell. Del 4 al 8 de juliol, les instal·lacions del Centre dels Arts Rafel Martí de Viciana, que col·labora en la celebració del curs, acollirà les classes de concertistes i solistes de primer nivell per als alumnes que aconseguisquen entrar en el curs.

Vicent Granel, ha manifestat que "estem molt orgullosos de poder acollir un curs d'aquestes característiques, ja que està dirigit per la figura destacada de la música Eugenia Moliner, una borrianenca internacional, i ampliant les especialitats amb la guitarra. És una oportunitat que Borriana ha d'aprofitar culturalment".

Per una banda, Eugenia Moliner ha destacat que “hem volgut reconèixer la labor musical de Juan Gual Esteve en la localitat i, per una altra, poder oferir un curs d'aquestes característiques amb el nom de Borriana al darrere i com a escenari del curs".

El curs està patrocinat per l'Ajuntament de Borriana, el Centre de les Arts Rafel Martí de Viciana i Sanycces.

Professorat

Eugenia Moliner, membre de Cavatina Duo, és professora en la Universitat de Roosevelt i en la Universitat d'Illinois, Chicago, als EUA, Júlia Gallego, membre de la Mahler Chamber Orchestra, i professora del Conservatori del Liceu, i la també borrianenca, Maria Bernat, professora en el Conservatori Professional Mestre Tàrrega de Castelló.

En l'apartat de guitarra, Denis Azabagic, concertista i membre de Cavatina Duo, i professor en les Universitats de Roosevelt i d'Illinois a Chicago, serà l'encarregat de la direcció, amb Guillem Pérez-Quer, concertista internacional i cap del Departament de Guitarra del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. I, finalment, el pianista, Luis Arias, professor de l'Escola Superior Reina Sofia.