Zambomba Borriana
      • Aquest divendres està prevista la inauguració del betlem de Sant Blai, el de Playmobil i la Zambomba flamenca, que iniciaran els actes


 La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana inicia la programació nadalenca aquest proper divendres a les 18h amb la inauguració del tradicional betlem de Sant Blai, que cada any instal·la la confraria del patró de Borriana a la seua església.

Des de divendres de vesprada, el naixement monumental es podrà visitar cada dia de 17h a 19h, excepte els dies 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener, en què estarà tancada l’ermita.

En acabant, a les 19 hores en el CMC la Mercè, s'inaugurarà el betlem de l'exposició Univers Playmobil. Aquest naixement tradicional realitzat amb figures i peces d'aquests populars joguets ha estat confeccionat per la família Granell Blanch de Borriana i la família Vázquez Talaya de Castelló.

El betlem es podrà visitar de forma permanent al llarg de totes les festes de Nadal i fins al proper dia 5 de gener, ja que està ubicat en la vidriera del CMC la Mercè i és visible des de l’exterior.

A la nit, també d'aquest divendres dia 17, al Teatre Payà tindrà lloc la Zambomba flamenca de l'associació La Mar de Flamenca. Es tracta d'un espectacle que celebra el Nadal al més pur estil de Xerès, amb cants, balls i nadales populars.

Participaran en l'espectacle Juan de Pilar, Pilar Pacheco, Juanma Maya, Aida Lara, Iván Gómez, Antonio ‘el Bola’ i la borrianenca Ana Llopis. Serà a les 22h en el Teatre Payà i l'actuació estarà adaptada a la normativa sanitària vigent.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida la ciutadania a gaudir de totes les activitats nadalenques programades i a visitar els betlems, tant el de Playmobil com el tradicional de Sant Blai.

Les entrades per a la Zambomba flamenca, amb el preu de 5€ en platea i 4€ en l'amfiteatre, es poden aconseguir en <www.entradesborriana.com> i en Buraudio (l’Escorredor, 58), avui dimecres i dijous de 17h a 19h, i una hora abans en les taquilles del teatre.