L'alcaldessa Maria Josep Safont s'endinsa junt a una representació dels regidors del consistori per conèixer les novetats respecte als treballs d'ampliació de les galeries soterrades.

Una nodrida representació de l'equip de govern municipal ha visitat el refugi antiaeri situat al Camí d'Onda de Borriana, on han pogut comprovar els primers treballs de la tercera de les campanyes d'excavacions que ja s'estan duent a terme. Acompanyats per l'arquitecte de la Universitat Politècnica de València, Ivan Cabrera, que se n'encarrega de la direcció de la nova campanya, han pogut arribar fins al punt on es va detindre el darrer dels períodes de treballs al refugi.
Després de que a la darrera de les campanyes d'investigació es traguera a la llum l'existència de fins a tres noves galeries i la possibilitat de que el refugi tinguera una continuïtat més enllà de la solsida que es van trobar els treballadors, s'ha iniciat la tercera de les excavacions. Encara així, i tal i com ha explicat Cabrera “la feina més important ara és l'apuntalament de la zona pròxima al lloc on ens vam trobar la solsida. Cal tindre en compte que ens trobem a 12 metres de profunditat i que la pressió que s'exerceix sobre el lloc on s'extrau el material és molt elevada. Per això, la primera feina serà assegurar la part final de la galeria que ja tenim descoberta per poder continuar amb l'extracció de terra i material que ja hem pogut començar a fer”.
A la visita, l'alcaldessa Maria Josep s'ha mostrat encuriosida de saber fins a quin punt poden arribar les galeries que encara es desconeixen i que formen part de l'amagatall utilitzat com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil. Tal i com a detallat Cabrera als representants municipals, “tenim intenció d'iniciar ja les tasques de redacció de l'estudi d'estabilitat estructural i del projecte de repristinació i adequació del refugi per poder fer-lo visitable per a la població. L'arquitecte ha manifestat que aquesta fase documental i les posteriors obres poden conviure perfectament amb noves campanyes d'excavació.

A més, el regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha confirmat que “ja s'estan extraient restes i sediments de la solsida que tancava una de les galeries. Estem entusiasmats de saber que en poques setmanes podrem conèixer una part més d'un refugi que és el mirall perfecte de part de la història de Borriana”.