Pep Gimeno 'Botifarra' vuelve a actuar en Burriana
  • El cantant de Xàtiva, al costat del guitarrista Miquel Pérez, presenta l'espectacle Arrels aquest diumenge 25 d'abril a les 19h


L'Ajuntament de Borriana ha programat per a aquest diumenge 25 d'abril a les 19 hores la tornada de Pep Gimeno «Botifarra» al Teatre Payà. Després de l'èxit amb l'espectacle Botifarra a banda amb l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, torna al teatre de la capital de la Plana Baixa, en aquest cas amb Arrels, un espectacle íntim i acompanyat, únicament, a la guitarra per Miquel Pérez.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha volgut convidar a tota la població de Borriana al fet que s'anime “a descobrir un cantant com el Botifarra i, sobretot, la cultura valenciana que divulga en tots els seus concerts, i més encara en una data tan assenyalada com el 25 d'abril”, de fet, ha aclarit ”és l'única data que té programada Pep Gimeno Botifarra a les comarques de Castelló, per tant, l’única oportunitat per a poder vore’l”.

No és la primera vegada que el Botifarra arriba fins a Borriana, i és que en totes les actuacions al municipi de la Plana ha omplit el teatre, i ha tingut moltes persones seguidores que no s'han volgut perdre ni la seua música, ni tampoc les seues contalles i refranys.

El Botifarra és el gran fenomen de la música popular del poble valencià, no es considera músic, sinó sol cantaor i ferrer, orgullós de ser valencià.

Les entrades a un preu de 5€ en platea i 4€ en l’amfiteatre, amb els descomptes habituals per a jubilats i pensionistes, usuaris del carnet jove i famílies nombroses i monoparentals, estaran en taquilla una hora abans de l'espectacle. “Les entrades estan volant, i això és molt bona notícia”, ha explicat Granel.

Tots els espectacles i activitats de la programació de Cultura a Borriana estan adaptats a la normativa sanitària vigent. Qualsevol canvi que es puga produir, tant en la programació com als horaris dels actes, serà comunicat amb l'antelació pertinent pels mitjans habituals en xarxes socials i en premsa.

Trajectòria de Pep Gimeno

Amb veu profunda, actitud irònica i un gran cor arrelat a l'horta, Pep Gimeno es va llançar, des dels tretze anys, a recórrer poble a poble i gravar les persones majors per a rescatar de l'oblit i preservar una tradició que estava a punt de desaparèixer. Va començar a gravar quan tenia setze anys, amb dificultats tècniques i barreres socioculturals.

És, sens dubte, un personatge irrepetible. No té telèfon mòbil, ni cotxe. En canvi, sap el nom de tots els estris dels llauradors, els refranys de molts pobles i les característiques fonètiques de la parla dels nostres pobles. Recita de memòria centenars de frases fetes, embarbussaments, romanços, contes, entre d’altres.

Ha cantat amb tots els grans noms de la música del territori valencià, des d'Al Tall fins a Obrint Pas, Feliu Ventura, Pau Alabajos o Mireia Vives. En els últims 13 anys ha publicat 9 discos i ha rebut un bon nombre de reconeixements: Premi Ovidi, Premi Enderrock, Premi Carles Santos de Música Valenciana, Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, Medalla d'Honor del Consell Valencià de Cultura.