Dos exposiciones para el XIV Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana 2021
  • La trobada organitzada per l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana s'adapta a les mesures sanitàries


L'Ajuntament de Borriana i l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana han adaptat la celebració del XIV Aplec de Gegants i Cabuts que havia d'haver-se celebrat el passat mes de febrer, per a realitzar una particular exposició en què estaran presents els gegants i cabuts de les principals ciutats de les comarques de Castelló, i també una exposició de fotografies dels tretze anys de trobades.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el president de la Colla de Gegants i Cabuts, Enrique Lloret, han convidat la població a “visitar i descobrir una exposició que mai s'havia celebrat en tota la província de Castelló, i que mostra tot el folklore valencià de gegants i cabuts de les nostres comarques, i l'essència de les nostres trobades a través de les fotografies”.

Seguint les mesures sanitàries vigents, la trobada d'enguany es transforma en dos exposicions i també comptarà amb l'acte de lliurament del Geganter d'Honor. Les dos mostres es podran visitar des del divendres 23 d'abril fins a l'1 de maig.

Així, el claustre del CMC la Mercè acollirà la mostra de fotografies «2007-2020: tretze anys d'aplecs de Gegants i Cabuts a Borriana» en la qual col·laboren amb la cessió d'instantànies l'Ajuntament de Borriana, elperiòdic.com, Alberto Navarro, Guillermo Piquer i Miquel Gómez.

I, al costat, una altra exposició de «Gegants, cabuts i bestiari de les nostres comarques» en la qual participen les figures de Borriana, Castelló, Vila-real, La Vall d'Uixó, Almassora, Benicàssim, Onda, Nules, Artana, Moncofa, l'Alcora i Faura.

Segons ha explicat Vicent Granel, es tracta d’“una oportunitat de poder gaudir d'una nova edició de l'Aplec, encara que adaptat a les noves circumstàncies. Amb aquesta iniciativa no es perd l'esperit de la trobada de les figures dels gegants i cabuts de les nostres terres i d’altres veïnes que any rere any, des de fa ja catorze, acudeixen a Borriana”.

Com a cloenda de les exposicions i de la trobada d'enguany, el dissabte dia 1 de maig a les 12.30h, al CMC la Mercè tindrà lloc l'acte de lliurament del guardó Geganter d’Honor de 2021 a Vicent Diago Bodí i Pasqual Xiva Sanchis.

Tant les exposicions com l'acte del Geganter d'honor estaran adaptats a la normativa sanitària vigents. Qualsevol canvi que es puga produir, tant en la programació com en els horaris dels actes, serà comunicat amb l'antelació pertinent pels mitjans habituals en xarxes socials i en premsa.