El col·lectiu castellonenc Trashformaciones exhibirà la mostra “Huesopiel”, un conjunt d'instal·lacions de gran format amb la ferralla com a matèria primera que reuneix el treball de distints artistes, i que podrà visitar-se a la sala d'exposicions del Centre Municipal de Cultura La Mercé i als carrers del centre del municipi.

 

Aquesta mostra, organitzada pel col·lectiu Trashformaciones i la Regidoria de Cultura, oferirà un recorregut pels distints carrers del nucli antic, des de la sala del CMC La Mercé, passant per la plaça Major, el Pla i el carrer de Sant Vicent. La inauguració serà dijous que ve a les 19 hores al Pla i romandrà oberta al públic fins al diumenge 12 de juny.

 

Aquest col·lectiu artístic ha creat un itinerari expressament concebut per a l'espai cultural i els carrers de Borriana, sorgit al seu propi taller, on els germans Pablo i Blas Montoya experimenten amb l'art del rebuig juntament amb un equip de col·laboradors.

 

La instal·lació estarà dividida en diverses zones independents, encara que connectades per un joc de contraris al voltant dels conceptes “os” i “pell”. L'os, el suport, està representat per grans murs de ferro compostos per bigues de construcció tallades i modulades a manera de rajoles, generant espais, parets, gelosies, llenços tancats i figures geomètriques. La pell, que implica superfície, la conformen una sèrie de cotxes esclafats fins a convertir-se en una representació gràfica de si mateixos.

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha assenyalat que “de nou, traurem l'art als carrers de Borriana amb aquesta mostra del col·lectiu castellonenc Trashformaciones, de manera que la ciutadania podrà gaudir d'instal·lacions de gran format passejant pels carrers del nucli antic o visitant el CMC La Mercé. Volem oferir alternatives culturals distintes i de qualitat, i amb aquest projecte tindrem l'oportunitat de contemplar creacions artístiques que han estat exposades en importants mostres i biennals”.

 

 

El col·lectiu Trashformaciones té una àmplia trajectòria reconeguda a escala nacional i internacional i han estat inclosos en importants mostres i biennals. Han exposat en la col·lectiva “Substrats” de l'IVAM, en la Biennal Incubarte de València, en el festival Intramurs de València, en el Paranimf de la Universitat Jaume I, en el TEST de Vila-real o en la Fira Mart de Castelló. En l'àmbit internacional, han participat amb els seus projectes en la Fira Cersaie d'Itàlia, en la Universitat d'Arquitectura Zalúa a Veneçuela o en el Cinark 2010 de Copenhaguen.