El col·lectiu castellonenc Trashformaciones ha instal·lat la mostra “Huesopiel” en els carrers del centre de Borriana i en la sala d'exposicions del Centre Municipal de Cultura La Mercé, que podrà visitar-se fins al pròxim 12 de juny i la inauguració del qual serà demà dijous a les 19'30 hores en la Plaça Major.

 

Es tracta d'una mostra d'instal·lacions de gran format amb la ferralla com a matèria primera i en la qual els seus autors, Pablo i Blas Montoya, porten 14 anys treballant. Aquesta és la primera vegada que trauen els treballs que formen “Huesopiel” al carrer, per la qual cosa han creat un itinerari expressament concebut per a l'espai cultural i els carrers de Borriana.

 

En el casc antic de Borriana s'ha traçat un trajecte amb diferents ubicacions a través del com els visitants poden descobrir les peces instal·lades passejant per la Plaça Major, el Pla, el Carrer Sant Vicent o el Centre Municipal de Cultura La Mercé.

 

La instal·lació està concebuda a partir dels conceptes “os” i “pell”, per a la qual s'han utilitzat elements com les bigues d'edificis procedents d'enderrocaments o les carrosseries dels cotxes.

 

Amb aquesta exposició a l'aire lliure, organitzada pel col·lectiu Trashformaciones i la Regidoria de Cultura, es pretén mostrar al públic els diferents cicles de la matèria, així com conscienciar en accions de reciclatge.

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha assenyalat que “creiem que aquesta exposició va a marcar un abans i un després en l'àmbit cultural de Borriana. Una vegada més, traiem l'art als carrers amb peces que han format part d'importants mostres i biennals. Part de les instal·lacions també estaran en el Centre Municipal de Cultura La Mercé, un espai que valdrà la pena visitar i on el públic va a poder experimentar, més enllà de la simple observació”.

 

Per la seua banda, Blas Montoya, del col·lectiu Trashformaciones, ha explicat que “és la primera vegada que traiem aquesta mostra al carrer, per açò esperem que el públic es pare un moment a veure les instal·lacions, opine i reflexione. També volem agrair a tots aquells veïns i a l'Ajuntament per cedir-nos els diferents espais. Per exemple, hem penjat un cotxe en una de les parets del Carrer Sant Vicent”.