Aprofitant les vacances nadalenques dels més xicotets i xicotetes de Borriana, la Regidoria de Cultura ha volgut acostar aquest nou llibre al públic infantil

 

 

L'Auditori Juan Varea de Borriana ha acollit la presentació oficial del llibre “Éric i la princesa dels gels”, escrit pel borrianenc Juan Emilio Gumbau i il·lustrat per Jesús Huguet, en una nova proposta literària infantil que fa viatjar al lector fins a Viladolcesa i on els xiquets i xiquetes podran descobrir com recuperar l'alegria una vegada ha desaparegut de tot un poble. En la presentació de la nova aventura infantil de Gumbau i Huguet han volgut estar presents Rosa Isabel Gumbau i Julián Arribas, a més del regidor de Cultura, Vicent Granel, qui una vegada més ha volgut destacar que “en aquests dos últims anys hem volgut que el conjunt de la ciutadania de Borriana siga molt més conscient de la capacitat de creació artística i cultural que tenim a l'abast de la nostra mà, en la nostra pròpia ciutat, i la presentació de “Éric i la princesa dels gels” és un altre gran exemple més de la producció que es fa des de Borriana o amb protagonistes i autors de Borriana, i que volem que arribe a qualsevol llar de la nostra ciutat, per a així, seguir acostant les últimes propostes literàries destinades a qualsevol tipus de públic, com en aquest cas és l'infantil”.

Durant la presentació s'ha recordat la carrera i obra anteriorment creada per Juan Emilio Gumbau, qui és llicenciat per la Universitat de València, especialitzat en literatura espanyola i valenciana. Compagina la docència en secundària i batxillerat amb l'escriptura. Ha publicat dos contes: El rellotge sense manetes i La càmera màgica, aquest últim va ser guardonat amb el segon premi del Certamen Literari de Relat Breu del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de València. Quant a les seues novel·les, en 2012 l'editorial Bromera va publicar El viatge de lluna a les muntanyes, que va ser guardonat amb el premi Vicent Silvestre de Literatura Infantil d'Alzira. En 2005 l'editorial Tabarca va publicar L’àngel de la mort. Una altra de les seues novel·les L’àngel redemptor va ser publicada per l'editorial Ivori en 2007. També a contribuït en la literatura de la ciutat de Borriana amb El camí de les ermites de Borriana, Ajuntament de Borriana, 2003 i Burrianeries, llibre de costums locals, editat Falla Don Bosco.

A més, durant la presentació també s'han donat pinzellades sobre la historia a la qual ens trasllada “Éric i la princesa dels gels”, que ens mostra el poble de Viladolcesa en un dia comença a entristir-se i en la qual tots els seus habitants perden la il·lusió. Però Èric i Caterina amb l'ajuda de l'avi Fermí, s'adonaran que el desig de viure amb alegria és un sentiment mes fort. Així, els xiquets visitaran al senyor Bernat, el jogueter, amb qui emprendran un viatge ple d'aventures a través dels set regnes a la recerca del País del Gel on es troba la raó de tanta tristesa.