L'Ajuntament de Burriana ha sol·licitat la millora de la il·luminació, des de la Confraria de Pescadors fins a l'escullera de Ponent, i ha traslladat la preocupació pel mal estat de l'escullera de Llevant

Burriana (21.09.23).- L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, està fent els primers passos per a obrir el port a la ciutat per l'antic varadero del Llombart i dotar de major visió turística a la infraestructura portuària a través d'una plaça gastronòmica. Una actuació que entra dins del pla de transformació turístic del municipi, juntament amb el projecte de l'Arenal, que pretenen atraure noves oportunitats i inversions a la localitat. Per a això, el alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, al costat del regidor d'Urbanisme, Projectes i Obra Pública, Juan Canós, s'han reunit amb el director general de Costas del Consell, Vicente Martínez Mus, la subdirectora general de Ports, Aeroports i Costes, Pilar Álvarez, i tècnics de la Generalitat Valenciana amb la intenció de tornar a obrir el port a la ciutat i millorar la seua visió turística. En aquesta trobada, han abordat la necessitat de millorar la il·luminació, des de la Confraria de Pescadors fins a l'escullera de Ponent, i s'ha traslladat la preocupació del govern municipal pel mal estat de l'escullera de Llevant. “No descansarem fins a tindre una Burriana més il·luminada i atractiva, aprofitarem el potencial de tots els racons únics que té la nostra ciutat, com el port pesquer i esportiu, i treballar per una Burriana amb un projecte clar i de futur que aposte de debò pel turisme”, ha explicat Monferrer Daudí.

Quant a l'obertura del port a la ciutat de Burriana, la primera actuació seria la de transformar la zona de l'antic varadero obrint-la a la ciutat, una petició veïnal dels últims anys. Una altra de les qüestions que va estar damunt de la taula, durant la reunió amb la Direcció General de Costas del Consell, va ser la renovació de la concessió del Club Nàutic per als pròxims anys, així com la creació d'un camp permanent de Kayak Polo.

“Aquest equip de Govern posarà en valor els nostres 13 quilòmetres de costa i el nostre espectacular port perquè Burriana comence a establir les bases d'una transformació turística que ens permeta fer el salt definitiu per a atraure visitants i potenciar la Imatge turística de la localitat”, ha valorat l'alcalde.