• El centre celebra les seues jornades de portes obertes del 25 al 30 d'octubre

Burriana (21.09.23).-Després de les vacances estivals, més de 700 alumnes ja han començat les seues classes en el Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana. Música, Dansa, Arts Plàstiques i Teatre són les àrees formatives que ofereix aquest centre, amb el principal objectiu que els veïns de la comarca gaudisquen de l'art en tots els seus vessants. La variada oferta acadèmica, dividida per edats, possibilita que tothom puga convertir-se en artista.

En aquest sentit, gràcies a les disciplines oferides en el Conservatori Elemental de Música Abel Mus, l'Escola Municipal de Música Pasqual Rubert, l'Escola Municipal de Dansa, el Taller d'Arts Plàstiques i l'Escola Municipal de Teatre, l'alumnat pot desenvolupar les seues inquietuds artístiques. A més, l'ampli equip de professorat qualificat treballa per a impulsar les intervencions artístiques i la participació de l'alumnat en l'activitat social de Burriana.

En paraules del regidor de Cultura, Jesús Albiol, “el centre és capdavanter quant a formació artística, per això, la nostra comesa és impulsar-lo al màxim i treballar per a donar resposta a les demandes de la ciutadania”. En aquest sentit, aquest curs, s'estrenen activitats en la franja matinal, destinades al públic adult i centrades en les arts plàstiques. Collage, Aquarel·la, Pintura de tela i Iniciació al dibuix són noves assignatures. També se suma a aquesta oferta matinal per a adults, la classe de Castanyoles, pensada per a totes aquelles persones amants de la Dansa Espanyola i que mai han tingut l'oportunitat de descobrir la riquesa d'aquest instrument.

D'altra banda, el Centre Municipal dels Arts de Burriana també inicia aquest curs l'activitat de Pre Dansa per als més xicotets. Aquesta activitat naix amb la finalitat de fer un acostament real a la dansa i preparar als alumnes per a la formació elemental d'aquesta disciplina. Dividits per edats (3 i 4 anys / 5 i 6 anys), els alumnes practiquen un dia Dansa Clàssica (Acadèmica) i, un altre dia, Dansa Espanyola. Tal com explica la directora del centre artístic, Ana Llopis, “aquesta activitat era necessària per a donar resposta a les persones que volien iniciar-se en dansa des de xicotetes i arribar als Ensenyaments Elementals amb els coneixements previs necessaris”.

Setmana de Portes Obertes per a conéixer les activitats

Amb la finalitat de promocionar la formació artística, del 25 al 30 de setembre, el Centre Municipal dels Arts obri les seues portes per a totes les persones que vulguen provar una classe de les activitats que s'ofereixen.

En aquest sentit, en la web del centre ( https://www.cmeviciana.es/) es poden consultar els horaris de la formació acadèmica. Així doncs, participar d'aquestes jornades és tan senzill com acudir a l'activitat que es desitge, en l'horari indicat, i provar la classe. Ens mou l'art!