La regidora de festes, Paloma Boix, destaca “la gran afluència a la nova Carpa de la Festa, el rècord taurí aconseguit en 2023 i el salt de qualitat de la III edició de “Burriana Sona”

Burriana (11.09.23).- L'Ajuntament de Burriana fa un balanç positiu sobre les Festes de la Misericòrdia. La regidora de Festes, Paloma Boix ha destacat la gran afluència de la Carpa de la Festa, el rècord taurí aconseguit pel municipi en 2023 i el salt de qualitat de “Burriana Sona”. Entre tota la programació, l'homenatge a Gustavo Traver, una intervenció artística taurina realitzada per l'artista local, Juan Poré ha sigut un dels esdeveniments amb major afluència, no sols de veïns de Burriana sinó també dels municipis de voltant. Una altra de les activitats dins del programa que han tingut bon acolliment entre els assistents han sigut les nombroses activitats infantils, quines, pese al trasllat d'ubicació per les inclemències meteorològiques del primer cap de setmana, han sigut l'entreteniment i gaudi dels més xicotets amb les seues famílies. Entre elles, ha destacat l'I Festival de Màgia que va comptar amb la participació del mag Perete, el mag Iván Arribas, el mag Jula i El Mentalista Argentí com a estrela convidada, el passat 6 de setembre.

Actuacions musicals

Així mateix, en referència a la programació musical de les festes patronals, la Carpa de la Festa ha sigut la gran protagonista, situada al carrer l’Argila ha funcionat tots els dies des del divendres 1 de setembre al passat dissabte 9 de setembre. Per ella, han passat Dj’s com Space Elephants, Festa La Freska i actuacions de Dj’s locals. “La Carpa de la Festa s'ha omplit cada nit i per a l'any que ve estem treballant i estudiant com ampliar-la”, ha valorat l'edil.

Respecte al “Burriana Sona”, que ha comptat amb els grups Llop&Cerezuela i Puk2, Meló Dièsel, Petit Malament, Anderband o Pol.3.14. Rébede, Taranto i El Follet De carrer. L'edil de festes ha destacat que “el talent local juntament amb artistes de prestigi nacional en la III edició ha sigut un encert. Hem aconseguit major afluència que altres anys i hem prevalgut la qualitat en els concerts en directe”.

Festejos taurins

En referència als festejos taurins de rècord de Burriana en 2023, Boix ha explicat que “el més important és que han transcorregut sense incidents, gràcies a un minuciós desplegament de seguretat, una bona labor per part de tots els agents i responsabilitat per part dels veïns”. “Els bous i el bou al carrer formen part de l'ADN de les nostres festes i les exhibicions han despertat la passió taurina amb cada cita en el recinte de cadafales”, ha afegit.

“Volem agrair a tots els joves el seu civisme en el compliment dels horaris establits amb el tancament de penyes i casals, així com a les penyes taurines el seu esforç i dedicació per continuar fent les nostres Festes de la Misericòrdia cada any més gran”, ha conclòs la regidora de Festes.