El regidor Antonio Ferrándiz destaca “la ubicació fora del nucli més urbà de la Carpa de la Festa com un cert que ha permés aconseguir un equilibri entre oci i descans”

 

Burriana (11.09.23).- L'Ajuntament de Burriana ha reduït quasi en un 50 % el nombre de serveis de la Policia Local realitzats amb avisos per molèsties en penyes i casals, durant les Festes de la Misericòrdia, en comparació amb l'any anterior. La quantia d'avisos relacionats amb casals i penyes ha sigut tan sols de 76 en aquests festejos patronals. “Unes dades que demostren que l'equip de Govern ha aconseguit millorar la convivència entre l'oci i el descans dels veïns”, ha valorat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz. Així mateix, també han disminuït en més de 6% les anomenades a la Policia Local efectuades a causa dels sorolls en els casals. “Unes xifres que certifiquen l'encert de situar fora del nucli més urbà la Carpa de la Festa permetent que els joves puguen gaudir de música fins a la matinada, sense queixes veïnals i disminuint els serveis per part de la Policia Local de Burriana”, ha valorat Ferrándiz. Una altra dada rellevant, és l'absència de queixes telefòniques en Plaza La *Fira en comparació amb anys anteriors.

Respecte a la seguretat en el recinte de cadafales, s'han registrat un total de 10 denúncies per infracció al Decret 31/2015, de 6 de març del Consell, sobre el reglament dels festejos taurins tradicionals de la Comunitat Valenciana, sent huit denúncies per accés de menors i dos per persones embriagades. “Enguany s'ha realitzat especial vigilància en l'accés de menors al recinte taurí, transcorrent tots els festejos sense incidents destacables. Hem d'agrair el civisme i responsabilitat que han demostrat els veïns i visitants al llarg de totes les exhibicions taurines”, ha explicat Ferrándiz.