Després de diverses reunions amb l'empresa a càrrec dels serveis de neteja, l'Ajuntament ha organitzat conjuntament amb l'entitat un planning detallat i organitzat per barris i horaris, donant principi per la zona del centre històric el pròxim 17, 18 i 19 de juliol

El consistori publicarà amb antelació en les seues xarxes socials la informació sobre els treballs a efectuar perquè els veïns i veïnes puguen retirar els seus vehicles de les zones indicades

Burriana (15.07.23)- L'Ajuntament de Burriana ha posat en marxa el pla de xoc de neteja integral del municipi, una de les principals promeses de govern impulsades per l'alcalde, Jorge Monferrer Daudí. Aquest planning és el resultat de diverses reunions amb FOBESA, empresa encarregada dels serveis de neteja i desinfecció, en les quals el consistori exigia la implementació de noves mesures que retornen la neteja a Burriana, tan demandada per la ciutadania, sense que suposara un cost addicional per a les arques municipals.

En aquest sentit, l'Ajuntament treballarà de manera conjunta amb l'entitat responsable per a dur a terme el pla de xoc que implementarà noves tècniques de sanejament més efectives, emprant barredoras, aigualeig i mànegues a pressió amb detergent per a una neteja en profunditat. A més, el planejament divideix el municipi en 13 sectors amb una data i duració estimades, depenent de les dimensions de cada barri, per a mantindre informats als veïns i veïnes de Burriana sobre la retirada dels vehicles en cada zona.

Els treballs començaran des del centre de la ciutat, concretament en la zona del centre històric, cap als afores, deixant la neteja del poblat marítim per a després de la celebració de l'Arenal Sound 2023. Així, les actuacions s'iniciaran el pròxim 17 de juliol en tot el Plà i les zones per als vianants, incloses les de darrere de l'Ajuntament, el 18 de juliol es netejarà la C/ Major, Raval, la Plaça Forn de la Vila i Ronda Poeta Calçada i, el dimecres 19 de juliol, es procedirà amb la C/ Bon Succés fins a Juan Bosco i des del Jardí del Bes fins a la Ronda Músic Ibañez.

Algunes de les accions que s'escometran són: la rentada intensiva exterior dels contenidors i voltants, la instal·lació de nova senyalització reflectora i informativa d'usos, normativa i telèfons d'atenció al públic, l'activació d'una nova ruta de recollida selectiva a fi d'evitar molèsties que puguen ocasionar-se o la substitució de contenidors soterrats i papereres. D'altra banda, els serveis de neteja rutinaris continuaran amb normalitat per a mantindre en òptimes condicions totes i cadascuna dels carrers de la localitat.

“El pla de xoc de neteja integral dels 13 sectors del municipi de Burriana ja és una realitat sense que això supose cap cost addicional a la ciutadania. D'aquesta manera, es compleix una de les nostres principals propostes de campanya, l'objectiu de la qual és garantir un entorn més saludable i agradable per a la ciutadania”, ha afegit Monferrer.