El Ayuntamiento inicia el reaprto de mascarillas entre la población mayor de 65 años

L'Ajuntament ha començat avui la distribució en els domicilis de les persones majors de 65 anys del municipi, de les més de 6.000 masqueretes higièniques, reutilitzables i homologades, adquirides pel consistori, per a lliurar-les directament en les seues llars per a evitar-los el desplaçament.

Així, al llarg d'aquesta setmana, personal de les consergeries de centres de cultura i dels centres educatius realitzaran el repartiment d'aquesta nova remesa adquirida pel Consistori de masqueretes higièniques, reutilitzables i homologades, que permeten almenys cinc llavades amb detergent i lleixiu a una temperatura de 30 graus. A més, en el lliurament s'inclou informació amb les especificitats de les màsqueres.

Cal recordar que l'equip municipal de govern va elaborar un dispositiu per a la distribució entre la població de 25.000 masqueretes més, homologades tipus FFP2 i finançades pel consistori, amb l'objectiu de facilitar el seu lliurament al major nombre possible de veïns i veïnes.

Per a la qual cosa, es va fer un mapa del cens per zones i es va organitzar un operatiu de lliurament inicial durant cinc dies consecutius en 6 zones diferents de la ciutat, per a persones de 14 i 64 anys, que va acabar dijous passat i en què van participar la Policia Local i personal de Via Pública, així com voluntaris de l'Assemblea Local de Creu Roja de Borriana i de protecció Civil.

A més, per a la població infantil l'Ajuntament ja va adquirir 5.500 masqueretes infantils de dos mides, reutilitzables i homologades, destinades a escolars majors de 3 anys i menors de 14 anys, que ja s'han distribuït entre tots els centres educatius del municipi perquè cada centre realitze el repartiment.

Igualment, per a la població de majors de 65 anys i col·lectius de risc, vulnerables davant la pandèmia de la Covid-19, les farmàcies de la ciutat proporcionen tres màsqueres que aporta la Generalitat Valenciana per a la seua distribució gratuïta, mitjançant la presentació de la targeta SIP en les oficines de farmàcia de Borriana i sense cap cost per a la persona usuària.