Primer pleno telemático del Ayuntamiento de Burriana por el covid-19

L'Ajuntament de Borriana celebra demà dijous el seu primer Ple municipal ordinari per mitjans electrònics i telemàtics, i s'afegeix així a la resta de sessions d'altres òrgans col·legiats de la corporació, com ara, les juntes de Govern, juntes de portaveus i comissions que es realitzen a través de videoconferència durant el període de confinament per l'estat d'alarma.

Aquesta primera sessió telemàtica prevista a les 19h per videoconferència, a través de la plataforma zoom, es podrà seguir en directe a través del canal YouTube AjuntamentBurrriana. A més, com és habitual, posteriorment es compartirà en el Facebook de l'Ajuntament i en la seua pàgina web www.burriana.es.

Segons ha indicat la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, en la reunió plenària, l'equip de Govern proposarà entre altres assumptes, una modificació de crèdits per un import global de 228.000 euros, a través de la concessió de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit.

La modificació de crèdits, ha explicat Rius, respon a la necessitat de realitzar diverses campanyes de promoció del comerç local, “tan perjudicat per la Covid-19” i per al que es destinaran 20.000 euros, i també 30.000 euros més per a actuar urgentment en la regeneració del barri la Bosca, dins de l'objectiu ‘Inclusió social i lluita contra la pobresa’ de l'Estratègia EDUSI dels fons FEDER.

A més, dins dels crèdits extraordinaris i suplements d'aplicacions de despesa d'inversió, es destinaran 142.000 euros a les obres de reparació del cami de la Serratella, pels danys patits a causa del temporal ‘Glòria’, en el tram des del Brisamar fins al núm. 50.

Aquesta modificació, ha avançat la regidora d'Hisenda, es finança íntegrament amb la baixa d'altres aplicacions del pressupost actual de despeses, “la baixa d’aquestes aplicacions correspon en part a la clausura d'actuacions previstes o que l'activitat s'ha vist o es preveu reduïda amb motiu de la Covid-19, com ara soul explosion, o la Junta Local Fallera, o amb sobrants d'altres inversions per expropiacions o millora d’eficiència energètica en edificis municipals i, fins i tot, amb la baixa d'aplicacions de places de personal vacants.

Paral·lelament el Ple també abordarà la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de les Taxes, formulada en la Comissió per a la recuperació econòmica i social de Borriana perquè les terrasses de bars i restaurants de Borriana queden exemptes del pagament de taxes fins l'any que ve, 2021.

Es tracta d'una mesura més de suport fiscal i econòmic que ha adoptat el govern municipal per a ajudar a “capejar l'impacte negatiu que ha suposat la suspensió de l'obertura al públic de locals i establiments des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma provocat per l'emergència sanitària de la Covid-19”.

Rius ha recordat que la desescalada del confinament en quatre fases inclou l'obertura gradual de bars i restaurants que s'està duent a terme, “considerem que aquesta proposta pot contribuir al fet que la tornada a l'activitat siga més suportable per a autònoms, petites i mitjanes empreses, i comerços”.