llum San Fernando

L'Ajuntament de Borriana ha licitat les obres d'execució per a la substitució de l'enllumenat esportiu del camp de futbol San Fernando de la localitat, per a millorar l'eficiència energètica de la instal·lació esportiva, i alhora, la il·luminació del camp de futbol.
L'edil d'Esports, Vicent Granel, ha explicat que «és una necessitat renovar l'enllumenat del principal camp de futbol de la localitat», després que l'any passat es realitzara la renovació de l'enllumenat en les instal·lacions esportives de Llombai. «Amb aquesta millora, no solament es comptarà amb una de les millors il·luminacions de tota la província, sinó que a més, es reduirà el consum elèctric», un dels objectius en eficiència energètica que ja s'ha posat en marxa en diferents instal·lacions esportives.
El projecte pretén escometre la reforma i substitució dels projectors que il·luminen actualment el camp de futbol de Sant Ferran per projectors amb tecnologia LED. Mitjançant l'actuació es millorarà l'eficiència energètica d'aquesta instal·lació i per tant es realitza una inversió financerament sostenible. El canvi a tecnologia led suposarà una rebaixa del consum elèctric de la instal·lació municipal quasi a la meitat.
El pressupost de les obres ascendirà a 71.370 euros, i comptarà amb dos mesos d'execució, encara que «esperem que la instal·lació siga el més ràpida possible perquè la gent de Borriana puga gaudir de la nova il·luminació». En aquest termini s'inclouen les proves, mesuraments i comprovacions nocturnes per a la posada a punt del funcionament de la instal·lació.
El projecte està subvencionat pel Pla 135-2 de la Diputació de Castelló, amb el qual es realitzarà una inversió financerament sostenible per a les obres que es pretenen contractar. 
El contracte fixa un termini de garantia de cinc anys per als projectors de tecnologia led que s'instal·len. El fabricant dels projectors d'il·luminació facilitarà, a la finalització de l'obra, una certificació acreditativa de garantia dels equips per cinc anys de durada, cobrint qualsevol defecte de fabricació, o de durabilitat i eficiència dels equips.