Curs llenguatge inclusiu Isonomia 2020

- S'impartirà un curs de nivell 2 després de la bona acollida que va tindre l'any passat el que es va impartir del primer nivell

- La formació està organitzada per l'Ajuntament en col·laboració amb la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I


L'Ajuntament i la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I han programat per segon any un curs de comunicació inclusiva i no sexista dirigit a les associacions de Borriana.

Després de l'interés mostrat per les associacions locals l'any passat, quan es va impartir el curs de nivell 1 sobre aquesta matèria, s'ha decidit continuar enguany amb una formació de nivell 2, a través d'una formació gratuïta de 9 hores que oferirà eines i estratègies per a fomentar la comunicació inclusiva i lliure d'estereotips sexistes.

La regidora de l'àrea, Maria Romero, ha assegurat que “vista la bona resposta que van donar les associacions de la ciutat en l'anterior edició, la regidoria d'Igualtat ha decidit tornar a apostar per aquest curs, amb l’organització del nivell següent”.

Aquesta acció, com ha recordat Romero, “és possible gràcies al conveni anual subscrit entre l'Ajuntament i la Fundació Isonomia, a través del qual s'articulen nombroses activitats i projectes”.

El curs s'impartirà des del 30 de setembre al 21 d'octubre, majoritàriament en línia a través de l'aula virtual de la Fundació Isonomia, tot i que comptarà també amb una sessió pràctica presencial.

Es tracta d'una activitat que, segons ha assegurat la regidora, pretén “fomentar en la ciutadania el compromís amb la igualtat”, ja que “pretén reflexionar sobre les conseqüències del sistema de gènere en el llenguatge, per a detectar els usos discriminatoris de la llengua, estudiant per què existeixen i com evitar-los”.

La formació constarà de tres parts: un bloc dedicat a la influència del sistema sexe-gènere en el llenguatge i la comunicació, un altre sobre les conseqüències d'utilitzar un llenguatge sexista i l'ús del llenguatge inclusiu com a alternativa, i un últim bloc sobre el llenguatge com a instrument per a la igualtat.

A més, hi haurà una sessió pràctica amb què es pretén consolidar el que s’ha aprés en la teoria en contrast amb el que es comunica des de les associacions participants. En finalitzar el curs s'atorgarà un certificat de participació expedit per la fundació, que és l'encarregada d'impartir la formació.

Les persones interessades es poden inscriure fins al 23 de setembre, enviant nom, cognoms, DNI, correu electrònic de contacte i associació a què es pertany al Departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, per l'email igualtat@burriana.es o a través del telèfon 691674229.

L'any passat, 16 persones de 9 associacions locals van poder rebre formació i orientació per a realitzar les seues comunicacions de manera inclusiva, és a dir, dirigint-se a tota la població i fugint, tant en el material gràfic com en l'escrit, dels estereotips sexistes i excloents cap a les minories.

Així, en el curs de nivell 1 que es va impartir al 2021 van participar persones associades a les entitats Futnet Burriana, club de futbol Sorinthule Football, AFDEM, associació de Veïns del Grau de Borriana, Fundació Diagrama, Centre Juvenil Salesià Porta Oberta, AMPA Cardenal Tarancón, AMPA Jaume I i Agrupament Escolta Borriana.