Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Burriana por el asesinato machista de Johana
  • El consistori mostra la seua consternació i rebuig per aquest crim i se suma als actes de repulsa


Representants de la corporació municipal, de la Policía Local i de la Guàrdia Civil, s'han sumat a la porta de l'Ajuntament de Borriana al minut de silenci convocat hui a les 12 hores per a condemnar l'assassinat masclista de la veïna de Borriana Johana Andrea Aguilar, confirmat dilluns passat per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

El consistori manifesta la seua profunda consternació i rebuig a aquest crim i se suma així a l'acte en senyal de repulsa, en record de la víctima i com a mostra de suport als seus familiars i amistats.

La concentració silenciosa, a la qual s'han sumat membres de les forces i cossos de seguretat i diversos veïns, ha sigut convocada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a totes les entitats dins de l’àmbit autonòmic.

Johana Andrea Aguilar, de 42 anys i resident a Borriana, va ser assassinada el passat 21 d'abril en el paratge del Clot a Borriana, i la detenció de la seua parella es va produir la setmana passada, a instàncies del Jutjat de Violència sobre la Dona de Vila-real.

Després de la confirmació del caire masclista d'aquest crim, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix fins a 24 durant 2021 i a 1.102 des de l'any 2003.