El Ayuntamiento y Cruz Roja colaboran para la puesta en marcha del programa 'Juntes' de acompañamiento a mujeres víctimas de violencia de género
  • A través d'un procés d'empoderament, aprenentatge, interacció i autonomia

  • El projecte, pioner a Espanya, reuneix dones supervivents que participen com a voluntàries per a oferir la seua experiència i a altres dones que es troben vivint una situació de violència.


L'Ajuntament de Borriana i Creu Roja han començat en el municipi el projecte Juntes d'ajuda a dones víctimes de violència de gènere, segons ha anunciat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, que ha explicat que es tracta d'una iniciativa d'intervenció "en la qual col·laboren dones resilients que han viscut relacions de violència per a servir de suport a unes altres que encara estiguen en el procés de superació".

Aquest projecte s'implanta en la localitat en coordinació amb els serveis municipals que ja treballen en xarxa per a atendre les víctimes, com ara la Guàrdia Civil, Policia Local, Creu Roja, Serveis Socials, els Centres de Salut i l'Agència d'Igualtat municipal que porta la direcció de la coordinació entre les diferents institucions.

L'objectiu d'aquesta iniciativa està enfocat cap a l'acompanyament a les dones que són o han sigut víctimes de violència, a través d'un procés d'empoderament, aprenentatge, interacció i autonomia. Cosa que s'aconsegueix, ha precisat Romero, a través de tallers i activitats grupals, però, també, “gràcies a l'atenció psicològica i de professionals d'intervenció social que es coordinaren amb l'agent d'igualtat municipal principalment, però a més, amb la resta d'entitats implicades en l'atenció a les víctimes per a oferir una atenció integral”.

El projecte de Creu Roja Castelló, pioner a Espanya i coordinat per Cintia Tiano, reuneix dones supervivents que volen participar com a voluntàries per a oferir el seu relat i experiència com a exemple de superació, i a altres dones que es troben vivint una situació de violència.

Per a finalitzar, la regidora d'Igualtat ha remarcat que enguany “iniciem el projecte Juntes amb la finalitat de fer un pas més en l'atenció a les dones víctimes de la violència de gènere“, i també en resposta “la quantitat creixent de víctimes que tenim en la nostra localitat per a acompanyar-les des d'una atenció grupal atès que és fonamental que puguen sentir-se recolzades per una xarxa social".

Borriana serà la cinquena ciutat de la província en què s’implanta el projecte reconegut enguany per la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana amb el premi ‘Meninas’, i en 2017 amb el XIII premi Isonomia pel seu treball per l'erradicació de la violència contra les dones, així com amb el Premi Cadena Ser Castelló i Cadena Cope Castelló en les categories d'acció social.

Les persones interessades a contactar amb el projecte, poden dirigir-se a l'Agent d'Igualtat Municipal a través de les xarxes socials o telefònicament en el 691 67 42 29 (també per whatsapp).