Lectura de la declaración institucional del la FVMP por el 25N
  • L'acte en el CMC la Mercè va posar fi a la programació institucional local de la jornada commemorativa del 25N a la ciutat

  • El Consell de la Joventut de Borriana ha organitzat per a demà divendres 27 una xarrada, una exposició d'artistes castellonencs i un concert de música


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora d'Igualtat, Maria Romero, van presidir ahir a la nit l'acte reivindicatiu i obert a la ciutadania en el CMC la Mercè, que posava fi a la programació institucional local de la jornada commemorativa del 25N a la ciutat, i en la qual les paraules, l'art, la reivindicació i la participació van assumir el protagonisme.

En un senzill i commovedor acte que va començar amb un agraïment públic a totes les persones i entitats que han col·laborat en la iniciativa #FilsperlaIgualtat, Maria Josep Safont i Maria Romero van ser les encarregades de la lectura de la declaració institucional del 25N de la FVMP i l'adhesió a la qual va ser aprovada en el Ple municipal. Text que reafirma el compromís de l'Ajuntament per a acabar amb qualsevol manifestació de violència masclista, incidint en l'afectació que la crisi sanitària pot tindre en les dones i ratificant l'adhesió i el compromís amb el Pacte valencià contra la violència de gènere i el Pacte d'Estat.

A més d'entitats, associacions i persones a títol individual, a l'acte va assistir també una àmplia representació de la corporació municipal i la diputada de les Corts Valencianes, Mònica Álvaro.

Posteriorment, van intervindre diferents entitats amb lectures de manifests, entre les quals hi havia el Consell Local de la Joventut, el Centre Juvenil Salesià Porta Oberta o l'Associació Zenobia Camprubí Borriana que, a més de les seues paraules, va proposar una activitat simbòlica, en memòria de totes les dones assassinades per violència masclista des del 25 de novembre de 2019 a 25 de novembre de 2020, en què van convidar a participar a totes les persones presents.

Per a finalitzar, es va emplaçar els presents a assistir al documental ‘Dona’ de Marga Melià que tindrà lloc aquesta vesprada al Teatre Payá a les 19h, així com a l'esdeveniment preparat pel Consell de la Joventut de Borriana per al divendres 27 al CMC la Mercè.

Els actes de demà divendres s'iniciaran a les 17.30h amb una xarrada per part de Maria Medina Vicent, del grup d'investigació feminista de l'UJI, i seguirà amb una exposició d'artistes castellonenques comissariada per la borrianenca Nerea Bella. El punt final a la programació el posarà el concert musical, que ha patit una variació d'última hora, en què intervindran Tatiana Javaloyes, Marta García i Claudia Pérez al costat de Ramon Sebastià.