concluido el proyecto artístico #FilsperlaIgualtat
Finaliza la instalación del proyecto artístico #FilsperlaIgualtat
  • Conclosa l'espectacular instal·lació i muntatge del projecte artístic #FilsperlaIgualtat

 Al llarg del dia, les entitats, els escolars i la ciutadania han sigut els protagonistes a Borriana de culminar la campanya cooperativa i comunitària a l’entorn del 25N, que ha finalitzat amb la instal·lació i muntatge del projecte artístic #FilsperlaIgualtat, coordinat per Miss Maloya Arts Projects, i que ha vestit amb llana de colors les palmeres de l'avinguda del Cardenal Tarancon i d'altres espais del Port, la Serratella i el Grau, així com en diferents col·legis de la localitat.

Més de 2.000 persones han participat i teixit per la igualtat i contra la violència de gènere plasmant la seua implicació en aquest projecte artístic #FilsperlaIgualtat, idea central de la campanya proposada per l'Ajuntament per al 25N d'enguany, amb l'objectiu, segons ha destacat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, de “mostrar la necessitat de l'erradicació i la prevenció de la violència i el foment d'un bon teixit social que afavorisca els bons tractes i el suport a les víctimes”.

Maria Romero ha mostrat la seua satisfacció pel treball comunitari realitzat en les diferents activitats de la campanya i pel resultat amb el remat final de la instal·lació del projecte artístic, que ha rebut l'admiració i elogis de la ciutadania.

Així mateix, ha ressaltat que moltes persones han volgut sumar-se a la iniciativa, reflexionar sobre el tema, teixir totes juntes fils per la igualtat i crear xarxa contra la violència de gènere”. En la seua opinió, s'ha aconseguit “una manifestació i visualització que mostra l'àmplia participació social de la ciutadania de Borriana i la seua implicació en aquest repte”.

La posada en escena ha comptat també amb la instal·lació de tres papallones folrades amb els teixits que han realitzat els escolars i entitats del municipi i col·locades en la rotonda de la mateixa avinguda.

La tres papallones, creades per l'alumnat dels Cicles Formatius de grau mitjà de Fusta, Moble i Suro i de grau superior d'Artista Faller i Construcció d’Escenografies de l'IES Jaume I, representen i personifiquen les tres germanes Mirabal (també conegudes com les Papallones) que van ser assassinades el 25 de novembre de 1960.

Aquesta vesprada a les 20 hores finalitzarà aquest 25-N amb un acte reivindicatiu obert a la ciutadania en el qual es llegirà la Declaració Institucional de la FVMP, amb la participació de l'Associació Zenobia Camprubí Borriana.

La programació d’actes al voltant del 25 de novembre finalitzarà el divendres dia 27 amb els actes preparats pel Consell Local de la Joventut de Borriana, que s'ha involucrat en la celebració amb la creació d'un grup de treball específic sobre el 25N, que s'ha plasmat en la seua participació en la campanya #Joemsume, coordinada per Miss Maloya, i en l'organització de diverses activitats.