Consell Agrari de Borriana trata la documentación DATA, necesaria para la recolección

El Consell Agrari de la ciutat en la seua última reunió va recordar l'obligatorietat de comptar amb el Document d'Acompanyament i Traçabilitat Agrícola (DATA) que demostra en cada cas el permís per a la recol·lecció i el transport dels productes citrícoles en els horts o explotacions agrícoles de la localitat.

Prèviament, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, va cedir la presidència del Consell Agrari al regidor d'Agricultura, Vicent Granel, per a posteriorment poder delegar les funcions. En la reunió van estar presents les persones representants i tècnics municipals, representants agrícoles i les forces i cossos de seguretat.

En el Consell, la Guàrdia Civil va explicar que l'únic document vàlid per a aquests treballs agrícoles és el DATA, i sense ell no es poden realitzar les tasques de recol·lecció i transport de cítrics. Totes les persones que no disposen d'aqueixa certificació oficial per a la recollida de cítrics, seran investigades per a saber si s'està cometent algun tipus de delicte per sostracció.

Així mateix, van indicar que s'intensificaran els controls en la petició del document DATA a través del Quadern Agrícola de cara a la pròxima campanya de recol·lecció de cítrics, un major control de la documentació de què disposen els grups de 'collidors' que fan el seu treball de recol·lecció al camp de Borriana.

Així, els grups de treball que patrullen durant la pròxima campanya de la recollida de cítrics els pròxims mesos, sol·licitaran de forma més continuada el document DATA per a lluitar especialment contra les sostraccions que augmenten durant aquesta època, en el conjunt del terme municipal.

A més, en el Consell Agrari es va donar a conèixer l'informe de la Guarderia Rural dels camins i sendes rurals i el seu estat actual, per a poder definir les actuacions més necessàries a realitzar per part de l'Ajuntament quant a l'adequació i condicionament d'aquests camins.