Burriana promociona los gajos de clementinas para las 12 campanadas de Fin de Año

L'Ajuntament de Borriana repartirà de manera gratuïta 2.000 clementines, dins de la campanya ‘Aquest Cap d’Any, les 12 campanades amb 12 gallets de clementines’, impulsada pel Consistori i la Cooperativa Agrícola Sant Josep, que reivindica i promociona el consum de gallets de clementines per a les campanades de la nit de Cap d'Any.

Amb aquest objectiu, el regidor d'Agricultura, Vicent Granel, el president de la cooperativa Sant Josep de Borriana, José Montoliu, i el seu director, Juan Vicente Moros, han reivindicat que la clementina siga la “protagonista en les celebracions de les 12 campanades” i han fet una crida a la participació veïnal en aquest sentit.

Així, han animat a “apostar de forma decidida pel sector citrícola autòcton, i celebrar en totes les llars del municipi les campanades de Cap d'Any amb gallets de clementines”.

Es tracta, ha manifestat Granel, d'un “xicotet gest en defensa de la citricultura i per a visibilitzar la situació del sector”, i suposa “una alternativa als raïms per a recolzar els agricultors i la producció local i d'aquesta forma col·laborar en l'impuls de la producció citrícola autòctona”.

Borriana li deu molt a la taronja i és just que es done suport al sector amb totes les accions i mesures necessàries”, i aquesta és una iniciativa que “posa en valor la clemenules, el producte estrela de la ciutat”, ha assenyalat el regidor d'Agricultura.

Així, l'Ajuntament proporcionarà per a aquesta iniciativa més de 200 quilos de clementines i serà el personal de la Cooperativa qui les repartirà gratis durant el matí del pròxim dimarts 31 de desembre al Mercat municipal de Borriana i a la nit a la plaça Major, prèviament a la festa de Cap d'Any amb l'orquestra Tucan.

Els veïns i les veïnes que acudisquen al mercat de dimarts podran arreplegar bossetes amb els gallets de taronja, i també n’hi haurà per a les persones que s'acosten a celebrar la Nit de Cap d'Any en la festa que ha organitzat l'Ajuntament a la plaça Major, fins a esgotar existències, per a acomiadar el 2019 i rebre l’any nou 2020, ha explicat el regidor.

Granel ha destacat la importància de promoure aquest tipus d'accions per a “conscienciar sobre el consum d'un producte tan saludable com els cítrics”, i més concretament de les clementines de la comarca de la Plana Baixa.

Per la seua part, José Montoliu ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament en la promoció del consum “de les nostres produccions, dels nostres cultius, en definitiva, de les nostres exquisides clemenules” i també ha reconegut “l’aposta pels agricultors” del Consistori.

Juan Vicente Moros s'ha referit a la necessitat de fer visible la preocupant situació dels xicotets agricultors citrícoles del municipi” i de donar suport a la producció de proximitat per a demostrar que és útil i sostenible”.