Buriana celebra la on line Semana Internacional de los Archivos
  • Les xarxes socials de l'Arxiu aniran publicant durant la setmana vinent filmacions, programes de mà i cinematògrafs de la ciutat

 L'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Borriana celebrarà la Setmana Internacional dels Arxius, del 8 al 14 de juny, a través de les seues xarxes socials i realitzarà l'activitat ‘Un arxiu de cinema’, en què aniran publicant-se fons que s’hi custodien relacionats amb el cinema en la localitat.

El regidor de l'àrea, Vicent Granel, considera que es tracta d'una iniciativa perquè els veïns i veïnes de Borriana “puguen conèixer la importància que va tenir el setè art a Borriana”. Al llarg d’aquesta setmana es publicaran fotografies, programes de mà, i algun curt.

La publicació de documentació es realitzarà en tres apartats: un sobre cinematògrafs a Borriana, amb fotografies dels immobles i documents textuals acompanyats d'una breu informació; en segon lloc, filmines dels teatres cinemes Payà i Principal, i, finalment, programes de mà que inclouen, entre altres informacions, una imatge de la pel·lícula anunciada i la sala on es projectava.

Així, es podrà vore el cinematògraf del Teatre Oberón, actual Payà, el saló del cinema Requena, el del Viciana, i el Casares-Principal, o el cinema d'estiu. També es podran vore filmines sobre descripcions de sales, publicitat comercial, programes de mà o anuncis de pel·lícules.