REcreación visual de la torre musulmana restaurada
  • El Museu Arqueològic de Borriana participa amb aquesta iniciativa en les Jornades Europees d'Arqueologia

 Un any més, el Museu Arqueològic de Borriana participa en les Jornades Europees de l'Arqueologia, aquesta vegada amb la presentació de la recreació virtual de la la torre i gran part de la muralla musulmana de l'Abadia.

El regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha explicat que “gràcies a l'estudi de les restes arqueològiques que es va realitzar en el seu moment, es poden fer reconstruccions virtuals sobre com seria la muralla". A més, José Manuel Melchor, director del museu arqueològic, ha afegit "després de moltes setmanes de treball, podem dissenyar com podria haver sigut la muralla, avantmuralla (o barbacana) i la torre del Racó de l'Abadia".

Aquest any, les Jornades Europees d'Arqueologia (JEA) s’han realitzat en format digital amb l'operació #Archeorama, del 19 al 21 de juny, amb reconstitucions en 3D, reportatges, visites virtuals o esdeveniments, que tots els protagonistes relacionats amb l'arqueologia, ofereixen i en aquest format permeten descobrir la matèria de manera més dinàmica.

El Museu d'Arqueologia de Borriana participa amb tres iniciatives: una visita virtual als principals jaciments de terme municipal, unes fitxes didàctiques per als més menuts i, finalment, la presentació de la recreació virtual de la torre musulmana de l'Abadia. Tot això es pot consultar en la pàgina https://journees-archeologie.fr/ de les jornades europees, a través d'un mapa interactiu europeu que alberga el museu de Borriana.

Un total de divuit països van participar per primera vegada en aquestes jornades en 2019, que compten amb l'organització des de 2012 del Ministeri de Cultura de França, Espanya, l’INRAP (Institut National de Recherches Archeologiques preventIves) de França i l'Institut de l'Patrimoni Cultural d'Espanya.