Las terrazas de Burriana podrán ampliar su superficie en la desescalada

L'Ajuntament de Borriana permetrà, amb caràcter excepcional i temporal, als establiments amb activitat d'hostaleria, subjectes a la normativa d'espectacles, l'ampliació de la superfície que tenen autoritzada de terrasses per a la instal·lació de taules, cadires i altres elements auxiliars. L'equip de govern municipal donarà compte al Ple, previst per a demà, de la resolució per a la seua ratificació.

Segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el decret d'alcaldia, ja signat, suposa poder ampliar la superfície destinada a la terrassa per a poder, alhora, incrementar el nombre de taules previst en la norma “respectant, en tot cas, la proporció del 50%, en aquesta fase del Pla de transició, entre taules i superfície disponible”.

L'alcaldessa ha manifestat que l'objectiu d'aquesta iniciativa municipal és “facilitar i fomentar la ràpida obertura de les activitats d'hostaleria en el nostre municipi, i intentar pal·liar, en la mesura que siga possible, la difícil situació econòmica que ha provocat la situació de crisi sanitària en la qual ens trobem”.

Característiques

El procediment estableix que l'autorització municipal no s'aplicarà als locals que no compten amb autorització municipal prèvia per a la instal·lació de terrasses i no se sobrepassarà, ampliació inclosa, en superfície, aforament o nombre de taules i cadires, el límit que assenyale la norma corresponent reguladora de l'activitat en cada Fase de transició de la desescalada, respecte a les que es tenen autoritzades.

La resolució, també estipula que l'autorització municipal s'atorga sempre sota el principi i l'exigència de “responsabilitat i col·laboració per part dels titulars i usuaris”, i que .es tracta d'una autorització “tàcita i en precari que no generarà cap dret de permanència o manteniment per al futur”, ha indicat Safont.

Amb caràcter general, ha precisat l'alcaldessa, “no es permetrà l'ampliació que afecte l'entrada o accés a edificis, habitatges, comerços i guals, llevat que el titular de l'activitat estiga en possessió d'autorització expressa i per escrit per part dels propietaris”. En qualsevol cas haurà d'haver-hi un espai de pas mínim de 2m per a facilitar l'entrada i eixida als portals o comerços i per al pas de vianants.

Tampoc podran instal·lar-se tancaments o altres instal·lacions desmuntables de cap mena, que puguen constituir espais tancats, ni cap altra classe d'element, com ara, màquines, accessoris, jocs, expositors, vitrines... només es permet l'ampliació amb taules, cadires i para-sols i, si escau, amb aquells elements necessaris per a delimitar l'espai ocupat (tanques, etc.).

Respecte als horaris, ha concretat que no s'autoritza ampliació d'horaris en terrassa, “siga com siga l'activitat de què es tracte, s'ajustaran a l'obertura a les 6h i tancament a la 1.30h, que és l'horari regulat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per a espectacles públics, activitats recreatives, activitats socioculturals i establiments públics, per a l'any 2020”.

S'evitarà realitzar l'ampliació mitjançant l'ocupació de places d'aparcament o en voreres pròximes no confrontants amb l'autoritzada per exemple, enfront. Cas que aquesta siga l'única possibilitat que es puga dur a terme, l'Ajuntament estudiarà individualment cada cas.

Com sol·licitar-ho

Per a l'obtenció de l'autorització d'ampliació es formularà una declaració responsable, segons model municipal, per via electrònica a través de la seu electrònica de la web de l'Ajuntament: https://burriana.sedelectronica.es/info.0

A aquesta declaració responsable s'acompanyarà el pla o croquis de l'ampliació de la instal·lació de terrassa que en el model citat es requereix, prou detallat i que contemple expressament les mesures dels diferents elements que componen la instal·lació i les distàncies entre ells, així com la resultant per al pas de vianants i per a l'accés a edificis, habitatges i/o comerços als quals puga afectar l'ampliació.

Compliment

La Policia Local i la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat vetlaran pel compliment d'aquestes condicions i podrà ordenar, en qualsevol moment, la retirada o modificació dels elements de la instal·lació que, al seu judici, estiguen incomplint o ocasionant situacions de risc per a la seguretat, salubritat, neteja i higiene de persones i béns.

Les seues ordres i recomanacions seran executives i el seu incompliment podrà derivar en un expedient sancionador, per instal·lació de terrasses sense autorització, o per qualsevol de les altres infraccions previstes en la vigent ‘Ordenança municipal reguladora de l'ocupació del domini públic amb taules, cadires i altres elements auxiliars’.

El Ayuntamiento estudia posibilidades para chiringuitos y merenderos ante el COVID 19

L'Ajuntament de Borriana, davant de la incertesa sobre la possible obertura dels xiringuitos i merenderos i sobre les condicions d’obertura, està estudiant la possibilitat d'allargar el període de la concessió durant un any més si fóra necessari, o ampliar la superfície autoritzada en aquells casos en què es tracte de terrenys de propietat municipal, és a dir, els que estan fora del Domini Públic Maritimoterrestre.

Així ho ha manifestat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, que ha aclarit que en funció de l'evolució de la pandèmia de la Covid19 i les mesures de l'estat d'alarma, si les instal·lacions temporals, portàtils o desmuntables d'estiu no poden obrir, “intentarem allargar un any més la concessió que es va donar i que originalment era per a quatre any”.

A més, cas que els xiringuitos i merenderos pogueren obrir i se li aplicaren condicions de distanciament o de reducció d'aforament, des de l'Ajuntament “estem estudiant també l'eventualitat d'augmentar les superfícies”, ha assegurat.

D'altra banda, el regidor ha aclarit, davant la preocupació d'alguns empresaris d'instal·lacions estiuenques, que el termini per a presentar la documentació requerida, abans de l'1 de maig, “es troba també suspés i per tant, de moment, no serà necessari presentar cap documentació”.

Sobre aquest tema ha recordat que el Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid19, en la disposició addicional tercera, estipula que se suspenen termes i s'interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic. Així mateix, recull que el còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perda vigència l’esmentat Reial decret o, si escau, les pròrrogues d’aquest RD.

Un centenar de dones de l'Associació d’Ames de Casa de Borriana van celebrar ahir per la vesprada la festivitat de la seua patrona, Santa Àgueda, amb una missa a l'església dels Salesians i, en acabar, amb un berenar.

Als dos actes va assistir l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la qual va compartir moments de germanor en aquesta trobada, conjuntament amb la presidenta de les Ames de Casa, Antonia Palomar,.

Safont va elogiar que any rere any siguen capaces de “sumar a més i més dones a les Ames de Casa de Borriana, fins i tot ara han sumat dos homes”, i que de les seues diverses activitats anuals “sempre hi haja notícies positives”, també les ha animades a “continuar compartint aquests moments i activitats que desenvolupen durant tot l'any”.

desfile benèfic

Hui ha tingut lloc la presentació de la IV Desfilada Solidari que se celebra anualment en el xiringuito QP Terrassa Borriana, a la platja de l'Arenal.
Així, els responsables de l'organització de l'esdeveniment juntament amb les propietàries de les botigues comercials de moda «Casanova Men’s Wear», «Ela de Lola» i «C’est Joli» han volgut sumar-se un any més a una desfilada de moda, que com s'assenyalava en aquesta presentació «no s'estableix cap mena d'entrada ni preu per assistència, si no que la part solidària en la qual esperem que també participen les persones assistents, i que consistirà en una rifa de regals i obsequis aportats de forma totalment altruista recaurà integrament en l'associació espanyola contra el càncer».
També s'ha afegit «és l'IV any que celebrem aquesta desfilada solidària i volem donar les gràcies, sobretot, als comerços que any rere any han donat suport a aquest esdeveniment, i a l'organització, animant a crear més iniciatives d'aquest tipus i al fet que tots els locals i establiments s'unisquen i les continuen donant suport a»
La Desfilada Solidària tindrà lloc aquest pròxim divendres 5 de juliol a les 23.30 hores de la nit en el xiringuito QP Terrassa Borriana.

ADI en el CMA

Que no existeix edat per a submergir-se en el món de les arts és alguna cosa que el servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de Borriana té clar des de fa anys, i per això sempre ha impulsat les activitats i iniciatives que relacionen directament el món de l'art amb el creixement congnitivo i personal de xiquets i xiquetes de tan sols un parell d'anys. I sobre la base d'aqueixa premissa i a la col·laboració continuada que el propi ADI du a terme amb al Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana, Així, el servei municipal ADI i el conegut com Jardí Artístic del CMA han tornat a implicar desenes i desenes de xiquets i xiquetes de les diferents «escoletes» amb les quals compta la ciutat de Borriana, perquè participaren en les diferents sessions que hui han pogut gaudir en les instal·lacions del Centre on han pogut tindre els primers contactes amb les diferents disciplines artístiques que s'imparteixen en el CMA, i així acostar-se per primera vegada als conceptes d'arts com la música, la dansa o qualsevol tipus d'expressió artística. Ha sigut sobre les deu del matí quan l'alumnat de la Escola Infantil Infant Felip de Borriana han pogut gaudir, per exemple, de la interpretació de diverses peces per part de les professores i alumnes del CMA amb instruments com el violí, per a més tard, utilitzar la psicomotricitat i els xicotets moviments coordinats per a acostar-se al món de la dansa. Fins i tot han pogut rebre algunes explicacions sobre expressions artístiques com el dibuix o la pintura, amb l'observació d'alguns dels treballs de l'alumnat a l'hora de reproduir algunes de les grans obres pictòriques de la història de l'art. Tal com indicaven tant des de la direcció del CMA com les mateixes responsables del ADI «entenem que mai és massa prompte perquè els xiquets i xiquetes de tan sols dos anys comencen a conéixer les diferents disciplines artístiques que es desenvolupen a la nostra ciutat, per a així continuar creixent, aprenent i gaudint de la música, la dansa o la pintura, i que en un futur també aquests xiquetes i xiquetes tinguen aqueixa sensibilitat, s'interessen i es convertisquen en creadors i creadores d'art».

juguem en familia

Un vegada més el servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil ADI de Borriana ha dut a terme una activitat oberta al conjunt de la ciutadania de forma totalment gratuïta, al costat del Jardí Artístic, els quals han tornat a apostar per la iniciativa “JUGUEM EN FAMÍLIA”, que ha tingut lloc en el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana. A través dels tres tallers o racons en els quals es podia participar, el racó "Juguem a ser...", el racó "Experimentem amb les mans" i el racó "En moviment”, l’ADI i el Jardí Artístic aconsegueixen “implicar mares i pares en els processos tant de joc com d'aprenentatge dels seus fills i filles, a través de la realització d'activitats basades en la psicomotricitat, el joc simbòlic, la comunicació i les activitats sensorials”. I també una vegada més, l'activitat gratuïta “Juguem en Família” ha aconseguit reunir fins i tot més famílies que en anys anteriors, per la qual cosa el balanç per part de l'organització “ha sigut molt positiu, ja que veiem com la ciutadania de Borriana reacciona i respon a aquest tipus de propostes, en les quals l'aprenentatge compartit basat en, també compartir els moments de joc i oci, és la base per a continuar passant més temps amb els nostres fills i filles.

 

EOI

De l'11 al 25 de febrer a les 15h estarà obert el procediment de matrícula per a les proves de certificació de les escoles oficials d'idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana. El procediment d'inscripció i matrícula es fa telemàticament a través de la pàgina web de la Conselleria d'Educació, en totes les pàgines web de les EOI es poden trobar els enllaços per a realitzar aquest procediment. Per a l'alumnat lliure la matrícula es considera formalitzada amb el lliurament de la documentació a la secretaria de l'EOI on es matricula, per tant, cal comprovar l'horari de la secretaria.

Com a novetat, enguany a la província de Castelló es podran realitzar les proves en les noves EOI de la Plana Baixa i el Maestrat, a més de l'EOI de Castelló, en aquells idiomes i nivells que s'imparteixen en aquests centres. Així, a l'EOI Plana Baixa es faran les proves d'anglès en els nivells A2, B1, B2, C1, C2; de valencià en els nivells C1, C2; de francès en els nivells A2 i B1, i d'alemany i Italià en el nivell A2.

L'EOI Plana Baixa, creada en setembre de 2018 pel decret del Consell 145/2018, inclou les seccions de Vila-real, Borriana, la Vall d'Uixó, Onda, Nules, Segorbe i l'Alcora. Provisionalment, està ubicada en el mateix edifici que l'IES Francesc Tàrrega a Vila-real i compta amb cinc idiomes (alemany, anglés, francés, italià i valencià) i un claustre de 29 professors, amb una matrícula de més de 1.900 alumnes oficials repartits en les set seus. La Direcció del centre espera superar la xifra de 1.000 alumnes per a les proves de certificació en aquesta primera edició.

 

La playa del Arenal de Borriana ha sido el lugar elegido por la Associació Di-Capacitat de Borriana para celebrar una jornada de Convivencia y darse así a conocer entre la ciudadanía de la capital de La Plana Baixa. Durante toda la mañana y hasta las 14:00 horas, ha tenido lugar una completa jornada familiar, en la que han destacado, por ejemplo, los talleres adaptados para el colectivo de Diversitat Funcional, y en la que no han faltado actividades tanto dentro como fuera del agua para diversión de los y las más pequeñas. Tal y como han podido comprobar los y las que se han acercado hasta la playa del Arenal, las actividades se han basado en una colección de 16 juegos gigantes tradicionales hechos a madera para todo tipo de participantes, que recuerdan a los juegos más tradicionales y antiguos, y con los que nos se ha demostrado que cualquiera puede seguir divirtiendo hoy, además de aprender diferentes formas de ocio, o comenzando a familiarizarnos con conceptos como la empatía, la solidaridad o el trabajo en equipo. Para llevar adelante toda la actividad, un grupo formado por 7 monitores y un coordinador han estado en todo momento al mando de esta primera convivencia para que las familias hayan podido disfrutar sin problema del laberinto, air-hockey, las anillas o el limbo, entre otros muchos juegos. Tal y como explicaban la concejala de Participación Ciudadana, Maribel Martínez, o el de Poblados Marítimos, Vicent Aparisi, presentes en la jornada, “se trata, por una parte, de dar a conocer a una asociación nueva creada en nuestra ciudad, i por otra, disfrutar de una jornada de convivencia, en la que niños, niñas y familias completas han podido divertirse con todo tipo de juegos y actividades y se han acercado mucho más a los conceptos de empatía o trabajo en equipo que se promueven desde Di-Capacitat”.