Cerca de 900 entrevista en la edición 2023 de Som Talent Borriana
Balance Som Talent Borriana 2023
  • - La Llar fallera de Borriana ha acollit una marató d'entrevistes de treball durant tot el matí

  • - 41 empreses participants, 232 ofertes d'ocupació publicades i més de 3.500 candidatures completen el balanç de la jornada


Més de 3.500 candidatures rebudes, 41 empreses participants, 232 ofertes d'ocupació publicades, 1.183 persones inscrites i 975 entrevistes de treball realitzades durant tot el matí conformen el balanç del Fòrum d'Ocupació “Som Talent Borriana”, organitzat per l'Ajuntament de Borriana a través de l'Agència de Desenvolupament Local.

L'esdeveniment s'ha organitzat en un format de marató d'entrevistes que s'ha celebrat avui dimarts 28 de març de 9h a 14h a la Llar fallera de Borriana, on s'han donat cita les prop de 1.000 persones candidates de la província, desenes de directors de recursos humans d'empreses que busquen incorporar nous talents i una altra desena d'entitats d'ajuda i suport a persones en situació de desocupació.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada de la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, i la de Comerç, sara Molina, han volgut estar presents en aquest fòrum laboral per a secundar i animar les persones candidates i al teixit empresarial, i han manifestat que el nou format d'aquesta activitat “genera un gran nombre d'oportunitats laborals i fa aflorar el talent de les persones".

Al mateix temps, Safont ha destacat “l'elevat impacte de realitzar aquest tipus de fòrums laborals, tant per a les empreses com per a les persones que busquen ocupació” i ha valorat que s’ha aconseguit reunir “molt de talent de persones de Borriana i de les poblacions de la rodalia que es troba en busca activa d'ocupació o de millora de la situació laboral”.

Dades del fòrum

En el fòrum han participat, a més, tres persones amb discapacitat intel·lectual que han col·laborat com a auxiliars en l'assistència a les persones candidates i de les empreses participants, que han fet l'esdeveniment més inclusiu.

De les actuacions realitzades aquest matí cal destacar que un 48% són persones residents a Borriana i el 68 per cent de les entrevistes efectuades en el fòrum han sigut a dones. A més, el 37% corresponien a persones majors de 41 anys i 50 anys, el 29 per cent a entre 26 i 40 anys un 15% menor de 25 anys i un 19% major de 51 anys.

Respecte a les ofertes amb més demanda entre els sol·licitants d'ús d'aquesta edició de Som Talent Borriana han sigut les d'oficis tradicionals, de carretoner , personal administratiu, mecànica i electromecànica, sector ceràmic i hostaleria.

Als candidats i a les candidates que s'havien inscrit prèviament a les ofertes, se'ls han assignat entrevistes i han tingut l'oportunitat de parlar durant 15 minuts amb el departament de Recursos Humans de les empreses participants.

Esther Meneu, que ha seguit de prop l’activitat durant tot el matí, ha manifestat la seua satisfacció pel desenvolupament de la jornada i ha assegurat que aquesta nova edició “ha sigut una vegada més un èxit amb el format de marató d'entrevistes que, sens dubte, repetirem en més ocasions”, i ha assenyalat que en aproximadament un mes “coneixerem l'abast de contractacions i insercions laborals aconseguides en el fòrum”.

Alhora, ha manifestat que des de l'Ajuntament “tenim un ferm compromís amb el foment de l'ocupació entre les persones que es troben en situació de desocupació, i fent aquest tipus d'esdeveniments facilitem que totes les persones candidates puguen trobar un treball d’acord a les seues necessitats i el seu perfil”.

Es tracta d'una activitat laboral dissenyada especialment per a persones que estan buscant treball, en una “marató d'entrevistes” per a cobrir ofertes d'ocupació presentades per empreses del sector econòmic de Borriana.

Una jornada presencial amb empreses de la zona que sorgeix, segons ha explicat la responsable municipal d'Ocupació, per “la determinació del govern municipal d'ajudar les persones que es troben en situació de desocupació i facilitar-los una via més per a aconseguir treball".

Fira de formació

Demà dimecres 29 de març continuarà el fòrum en la Llar fallera, però amb una fira de formació en què es podran conèixer les principals opcions formatives per a un nou futur professional de la mà de les més de 50 entitats i centres de formació, com els IES Jaume I o Llombai de Borriana, entre d’altres.

9h Obertura de portes i recepció de visites

9h Exposició: Cicles Formatius IES Jaume I

9.30h Demostració: Cicles de perruqueria i estètica Acadèmia Manon

9.30h Recepció de visites concertades amb els centres educatius

10h Demostració: Servei Cinològic (unitat canina) Guàrdia Civil

16h Demostració: Cicles de perruqueria i estètica Acadèmia Manon

16h Obertura de portes i recepció de visites

16h Exposició: Cicles Formatius IES Jaume I