- El programa mixt d'ocupació i formació Taller d’Ocupació per a Dones 2022 compta amb un pressupost de més de 260.000 euros


En la seua aposta per l'ocupabilitat dels i les borrianenques, l'Ajuntament ha iniciat un nou taller dirigit a dones amb l'objectiu d'incrementar l'ocupabilitat de dones de 18 o més anys i facilitar-ne així la inserció laboral, combinant l'aprenentatge d'un ofici amb el treball real, amb la realització d'obres o la prestació de serveis d'utilitat pública o d’interés social.

El taller d'ocupació per a dones de Borriana imparteix el certificat de professionalitat de nivell 2 denominat “Atenció sociosanitària a persones en el domicili” i les persones contractades faran treballs de suport al Servei d'Ajuda a Domicili de l’Ajuntament de Borriana. El pressupost total de taller és de 266.354,40 €, dels quals 251.354,40 € són aportats per Labora i 15.000,00 per l’Ajuntament de Borriana.

En aquest sentit, la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, ha ressaltat que “des d'aquesta Regidoria sempre hem cregut en el potencial de les borrianenques, en el seu talent i compromís”. “Aquests tallers són una gran oportunitat per a formar-se i facilitar-ne la inserció laboral”, ha afegit l'edila.

Amb una durada de 12 mesos, el taller finalitzarà el 30 de novembre de 2023 i durant aquest període les 10 alumnes participants són contractades per l'Ajuntament de Borriana i reben una retribució equivalent al salari mínim interprofessional vigent en 2022 (1.121 € mensuals). L'horari de treball és de 7.30h a 15h de dilluns a divendres i les classes s'imparteixen en el Centre Municipal de Formació del camí Xamussa (antic escorxador).

En aquest sentit, l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL), a través d'aquests tallers pretén que aquestes persones puguen adquirir nous coneixements i habilitats per a reincorporar-se al mercat laboral. Al mateix temps, es durà a terme un taller d'ocupació dirigida a persones desocupades en general, també majors de 18 anys, en què s'impartiran els certificats de professionalitat: “Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics” i “Operacions auxiliars de serveis administratius i generals”.