- L'Ajuntament de Borriana i la Diputació de Castelló han realitzat una jornada formativa de motivació a l'emprenedoria


L'Ajuntament de Borriana, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, ha realitzat una jornada formativa de motivació a l'emprenedoria amb l'objectiu d’ajudar les persones que estan estudiant una idea de negoci propi i desitgen saber-ne més sobre les possibilitats de gestió per a la posada en marxa i consolidació de les seues iniciatives empresarials.

En la jornada de formació l'alumnat ha obtingut formació gratuïta a mida en els aspectes que més els preocupen i que han de saber per a emprendre a l'hora de plantejar-se la posada en marxa d'un negoci, com ara emprendre per oportunitat, desenvolupament de la idea a través del model de negoci i del pla d'empresa, formes jurídiques per a emprendre, tràmits de constitució i alta d'una empresa o sobre obtenció i gestió d'ajudes i subvencions.

En l'experiència formativa organitzada per l'Ajuntament de Borriana i la Diputació de Castelló a través de l'Estratègia Provincial per al Foment de l'Ocupació, l'Emprenedoria i al Promoció Econòmica, han participat 41 persones interessades a crear una nova empresa o que ja han iniciat la seua camí empresarial i desitgen aprofundir en algun coneixement concret.

La regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, ha destacat la “importància” de la formació com a “element fonamental per a la millora de l'ocupabilitat” i, també, la necessitat “d’impartir aquest tipus de cursos en matèries clau per a posar en funcionament un projecte empresarial”.

És imprescindible donar impuls als futurs emprenedors de Borriana a través d'accions com aquesta que contribueixen a consolidar el sistema emprenedor de la ciutat”, ha manifestat. Així mateix, ha valorat que cada vegada en són més, les persones de diferents edats que s'interessen per aquest tipus de tallers i cursos, “conscients que la idea d'obrir un negoci és una bona opció com a eixida professional en aquests temps”.

Amb aquestes accions formatives, l'emprenedor o emprenedora accedeix a un ampli coneixement i a noves idees que estimulen la innovació en els projectes i en la construcció de negocis que després es materialitzaran en la creació d'una nova empresa.