Más de 100 personas desempleadas contratadas a través del Cponsistorio en el primer semestre de 2022
  • - A través de diversos programes d'ocupació amb subvencions econòmiques d'altres organismes i amb aportació pròpia, per a fomentar l'ocupació i el desenvolupament local amb la inserció en el mercat laboral


L'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació, ha aconseguit contractar en el primer semestre d'enguany a més d'un centenar de persones amb diversos programes d'ocupació posats en marxa pel consistori amb subvencions econòmiques d'altres organismes i amb aportació pròpia, per a fomentar l'ocupació i el desenvolupament local amb la inserció en el mercat laboral.

La regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, ha indicat que amb aquests programes finançats per diverses institucions “donem resposta a les necessitats específiques del municipi amb l'execució de projectes encaminats a reduir l'impacte en la desocupació i per al desenvolupament local”.

En concret, aquestes ajudes han fet possible la contractació de personal tècnic, personal docent, joves per a millorar l’experiència professional o persones desocupades sense qualificació per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari, i altres despeses necessàries per al desenvolupament dels projectes.

El govern local, ha assegurat Meneu, “ha explotat les possibilitats de generació d'ocupació captant fons europeus i concorrent a programes de la Generalitat Valenciana, de la Diputació de Castelló i del Govern d'Espanya”.

De manera que Borriana compta amb set programes d'ocupació impulsats per l'Ajuntament gràcies al treball de la Regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació i el departament de l'AEDL municipal, que han suposat una inversió global en aquests sis primers mesos de l'any que s'eleva a 1.677.655 euros, dels quals 1.264.458 euros (el 70,81%) són aportats per altres organismes a través de subvencions i 413.197 euros pel mateix consistori.

Això ha sigut possible gràcies al finançament dels programes d'ocupació de la Generalitat Valenciana Ecovid, Empuju, Explus i tallers d'ocupació; el Pla d'Ocupació 2022 de la Diputació Provincial, i el programa de foment d'ocupació agrària del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

D’aquesta manera, durant el primer semestre d'enguany s'han contractat un total de 107 persones desocupades. De les quals, gràcies als convenis de col·laboració amb el SEPE, durant els mesos de juliol i agost 51 treballadors agraris estan fent treballs de condicionament i neteja de camins rurals.

Igualment, a través de la subvenció concedida a través del Pla d'Ús de la Diputació, actualment i fins al pròxim 30 de setembre hi ha contractades 2 persones encarregades de la neteja de les passarel·les de les platges, per a mantenir-les en estat òptim durant l'època estival.

En relació als programes d'ocupació en col·laboració amb el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA), continua en marxa el Taller d'Ocupació Riu Anna IV, que compta amb 25 persones, de les quals 20 formen part de l’alumnat i 5 de l’equip docent i direcció.

Quant als programes Empuju i Ecovid, dirigit a persones desocupades menors de 30 anys i majors d'aquesta edat, respectivament, continuen prestant serveis en les dependències municipals 16 treballadors/es en diferents departaments.

A més, l'Ajuntament també té previst contractar al mes que ve a través del programa finançat per la Generalitat Valenciana Explus, per a persones aturades majors de 30 anys, 9 persones més en diferents àrees com ara pintor, peó de cementeri, auxiliars administratius, conserges, tècnics d’animació sociocultural i turisme.

De la mateixa manera, i gràcies al programa Empuju per a persones aturades menors de 30 anys, a finals d'agost començaran a prestar servei 4 persones en diferents ocupacions com ara obrer, auxiliar administratiu, tècnic en sistemes microinformàtics i periodista.

Meneu ha recordat que, des de 2015, les polítiques de foment d'ocupació “són una prioritat per a l'equip de govern, i ha incrementat la gestió i els recursos destinats als diferents programes d'ocupació i formació”. De fet, ha precisat, els recursos municipals previstos pels governs municipals anteriors fins al 2015 eren de 54.000 euros aproximadament, i d’allà cap ací s'han incrementat fins a aconseguir 360.000 en els últims exercicis, i 1,6 milions comptant amb el finançament d'altres organismes.