punto móvil de Espai Labora en Burriana
  • - Els pròxims dies 9, 11 i 12 de juliol, estarà en el municipi l'autobús divulgatiu del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora)

  • - En horari de 10h a 18h a la plaça Major


Borriana comptarà els pròxims dies 9, 11 i 12 de juliol, amb un punt Espai Labora Mòbil, un autobús divulgatiu del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora), que en horari de 10h a 18h estarà situat a la plaça Major perquè els veïns i veïnes del municipi puguen conèixer tots els serveis que ofereix, segons ha informat la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu.

L'Ajuntament de Borriana es va adherir al conveni de col·laboració entre Labora-Servef i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per al desenvolupament i posada en marxa dels punts Espai Labora Mòbils en la Comunitat Valenciana, per a difondre i acostar al municipi aquests serveis dirigits a aturats o demandants d'ocupació.

Amb aquesta iniciativa de col·laboració, ha indicat Meneu, es pretén “acostar els serveis d'informació, formació i orientació laboral de Labora-Servef als municipis que, com Borriana, no compten amb un centre Labora d'ocupació, amb el desplaçament d'una unitat mòbil”.

Així, les persones que el visiten, desocupades o estudiants, podran conèixer els serveis que ofereix Labora en matèria de formació, ocupació i orientació.

En l'autobús que estarà a Borriana durant tres dies, en horari ininterromput de 10h a 18h, i al qual es pot acudir sense cita prèvia, el personal tècnic ensenyarà a usar la web de Labora i l'aplicació per a mòbil perquè les persones interessades puguen fer les seues gestions sense necessitat de desplaçar-se fins a la seua oficina més pròxima si no és necessari.

També els ajudaran a donar-se d'alta o renovar la demanda, els informaran sobre els diferents portals d'ocupació en què trobar una ocupació com ara GVA Jobs, cursos de formació, tallers d'ocupació, la Xarxa Eures, l'Espai Empreses, beques i ajudes.

Esther Meneu ha explicat que en el ‘Punt Labora’ es poden realitzar totes les gestions que requereixen assistència presencial, com renovar la demanda d'ocupació, actualitzar currículums, consultar ofertes d'ocupació, obtindre cartes de presentació, inscriure's en ofertes d'ocupació, informar-se sobre cursos de formació o obtindre certificats laborals, i facilitar així el seu contacte amb l'entitat i amb els recursos de què disposa.

Amb l'adhesió de l'Ajuntament de Borriana al conveni ‘Espai Labora’ mòbil es pretén “la millora de l'ocupabilitat, així com facilitar l'assessorament laboral amb una major comoditat per a les persones residents en el municipi”, ha expressat Meneu.

La idea, ha finalitzat la regidor de l'àrea, és posar a l'abast del públic usuari “totes les eines disponibles perquè aconseguisca complir els seus objectius amb èxit, ja siga per a continuar formant-se o per a trobar el seu ús ideal, ja que el desconeixement limita les oportunitats”.