Foro de empleo Som Talent Borriana 2022
Éxito del  for de empleo Som Talent Borriana
  • - La LLar Fallera de Borriana ha acollit una marató d'entrevistes de treball durant tot el matí

  • - 42 empreses participants, 259 ofertes d'ocupació publicades i més de 2.100 candidatures rebudes completen el balanç de la jornada

  • - L'abast de contractacions i insercions laborals aconseguides en aquest fòrum es coneixeran en unes setmanes


Més de 2.100 candidatures rebudes, 42 empreses participants, 259 ofertes d'ocupació publicades, 848 persones inscrites, i 978 entrevistes de treball realitzades durant aquest matí conformen el balanç del Fòrum d'Ocupació “Som Talent Borriana”, organitzat per l'Ajuntament de Borriana a través de l'Agència de Desenvolupament Local.

L'esdeveniment s'ha organitzat en una marató d'entrevistes que s'ha celebrat avui dijous 9 de juny de 9h a 14h en la Llar fallera de Borriana, on s'han citat prop de 1.000 persones candidates de la província, desenes de directors de recursos humans d'empreses que busquen incorporar nous talents i una desena més d'entitats d'ajuda i suport a persones en situació de desocupació.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada de la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, i d’altres membres de la corporació han volgut ser presents en aquest fòrum laboral, per a secundar i animar a les persones candidates i al teixit empresarial, i han manifestat que el nou format d'aquest esdeveniment “genera un gran nombre d'oportunitats laborals i fa aflorar el talent de les persones".

Així mateix, Safont ha destacat “l'elevat impacte de realitzar aquest tipus d'actes, tant per a les empreses com per a les persones en busca d'ocupació”. També ha assenyalat que en aproximadament un mes “coneixerem l'abast de contractacions i insercions laborals aconseguides en aquest fòrum”.

Dades del Fòrum

En el fòrum han participat tres persones amb discapacitat intel·lectual que han col·laborat com a auxiliars en l'assistència a les persones candidates i de les empreses participants, que li han convertit l'esdeveniment en més inclusiu.

De les actuacions realitzades aquest matí cal destacar que el 67 per cent de les entrevistes efectuades en el fòrum han sigut a dones, el 37% corresponien a persones majors de 45 anys, el 29 per cent a menors de 25, i un 44% són persones residents a Borriana.

Quant a la previsió de la contractació que es confirmarà en una setmanes, i tenint en compte altres experiències similars és d'una forqueta d'entre 30 i 60 persones.

Les ofertes amb més demanda entre els sol·licitants d'ocupació d'aquesta edició de Som Talent Borriana han sigut d'oficis tradicionals, de mecànica i electromecànica, administratius , sector ceràmic i hostaleria. En el fòrum han participat persones amb discapacitat intel·lectual que han col·laborat com a auxiliars de l'esdeveniment en l'assistència a les persones candidates i de les empreses participants.

Esther Meneu, que ha seguit de prop durant tot el matí l'activitat, ha manifestat la seua satisfacció pel desenvolupament de la jornada que ha aconseguit reunir “molt de talent de persones de Borriana i de les poblacions de la rodalia en busca activa d'ocupació o de millora de la seua situació laboral”.

Als candidats i a les candidates s'havien inscrit prèviament a les ofertes, se'ls han assignat entrevistes i han tingut l'oportunitat de parlar durant 15 minuts amb el departament de Recursos Humans de les empreses participants.

No obstant això, algunes persones que no s'havien inscrit per la web, han tingut una segona oportunitat passant pel registre del fòrum sense cita prèvia i, de manera immediata, se'ls ha assignat una entrevista si complien els requisits i si l'empresa tenia disponibilitat.

Aquesta edició ha sigut tot un èxit amb el nou format de marató d'entrevistes que, sens dubte, repetirem en més ocasions. Des de l'Ajuntament tenim un compromís ferm amb el foment de l'ocupació entre les persones que es troben en situació de desocupació i amb aquest tipus d'activitats facilitem que totes elles puguen trobar un treball d’acord amb les seues necessitats i el seu perfil”, ha expressat Meneu.

Es tracta d'una activitat laboral dissenyada especialment per a persones que estan buscant treball, en una “marató d'entrevistes” per a cobrir ofertes d'ocupació presentades per empreses del sector econòmic de Borriana. Una jornada presencial amb empreses de la zona que sorgeix, segons ha explicat la responsable municipal d'Ocupació, per “la determinació del govern municipal d'ajudar les persones que es troben en situació de desocupació i facilitar-los una via més per a aconseguir treball".