- Aproximadament preveu 365 serveis que suposen una mitjana de 36 efectius diaris

- L'alcaldessa destaca que garantiran la seguretat en tots i cadascun dels actes de les celebracions patronals”


El dispositiu de seguretat preparat per a les festes de la Misericòrdia d'enguany comprendrà aproximadament 365 serveis de vuit hores i mitja entre els dies 2 i 11 de setembre, amb una mitjana de 36 efectius diaris que, segons ha destacat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, “garantiran la seguretat en tots i cadascun dels actes de les celebracions patronals”.

 

Així ho ha manifestat després de presidir, al costat de la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten Bachero, la Junta de Seguretat prèvia a les festes patronals de la Mare de Déu de la Misericòrdia en la qual s'han acordat els dispositius de trànsit i seguretat establits per a les festes d'enguany.

En la reunió han participat també les regidores de Festes, Lluïsa Monferrer, i d'Igualtat, Maria Romero, i comandaments de la Guàrdia Civil, de Policia Local de Borriana, i de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa i regidora de Seguretat ha assegurat que des d'aquest divendres amb l'entrada de Penyes i l'Esclafit, i fins al coet final del castell de focs artificials del diumenge dia 11 de setembre, la Policia Local “coordinarà els diferents serveis de seguretat amb totes i cadascuna de les forces i cossos de seguretat que també se sumen al dispositiu de prevenció, com són la Policia de la Generalitat, la Guàrdia Civil o el servei de voluntaris de Protecció Civil”.

Per part seua, el cap de la Policia Local del municipi, Francisco Javier Catalán, s'ha referit al dispositiu especial que es realitzarà per als actes taurins, i especialment per al dissabte dia 10 a la vesprada “tenint en compte l'expectació generada pel bou Zahonero de Miura, en què es preveu una gran afluència de públic per l'exhibició i en el qual s'ampliaran els efectius perquè es realitze “de la forma més segura possible”.

També establirà dispositius especials per a la processó en honor de la Patrona, la festa de les Paelles, la Batalla de Flores i el Castell de Focs Artificials. Al mateix temps, els actes principals i espais festers que comptaran amb dispositiu i presència de la Policia són el Casal del Vi i la Tapa, els recintes de Festes, i els diferents festejos taurins.

Igualment, ha subratllat la quantitat d'actes organitzats per penyes en casals i en la via pública, al costat d'aquests locals, que figuren en el programa oficial de festes i en aquest sentit ha indicat que la Policia disposa del llistat amb les penyes i casals autoritzats i vetlarà pel compliment de les normes.

Safont s'ha referit al ban municipal de les Festes en què s'han establit els horaris per a la desconnectar la música, per al tancament i desallotjament tant de casals de penyes com dels recintes de festes en què se celebraran actes durant la nit.

També ha informat que, durant els dies de celebració de les festes, la parada de taxis es trasllada al carrer la Carrera i que s'han previst com a pàrquings de referència les zones de l'Av. 16 de juliol, Av. Cardenal Tarancon i Novenes de Calatrava.

Respecte a l'assistència sanitària, el punt mèdic principal que comptarà amb UCI mòbil se situarà al carrer Major i estarà assistit per metge i ATS, a més al carrer Barranquet hi haurà una ambulància i es distribuiran lliteres en llocs degudament senyalitzats.

Al mateix s'ha fet referència a la campanya impulsada per la Unitat d'Igualtat amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, que sota el lema #FestesResponsables, té com a objectiu de la prevenció d'agressions sexistes, i de manera coordinada, accions LGTBI, de defensa del medi ambient, oci saludable i prevenció d'abús de substàncies nocives, així com de respecte al veïnat.

En aquesta línia, en la Junta de Seguretat s'ha fixat també el protocol i les pautes d'actuació davant les agressions sexuals, que inclou a més els casos de sospita de submissió química per objecte punxant.

Per a finalitzar, l'alcaldessa ha fet una crida a la “bona convivència” i ha apel·lat al “civisme i respecte” perquè combinats amb l'oci i l'entreteniment “siguen la tònica diària i s'ocasionen les mínimes molèsties”.

El nostre objectiu –ha assegurat– sempre és anar millorant i augmentant la seguretat a través de la prevenció en les festes patronals i, alhora, que siguen igual d'atractives i divertides per a tots i totes”, ha puntualitzat Safont, i ha agraït a totes les forces i cossos de seguretat i emergències, així com als voluntaris, la seua "bona" labor, perquè "estem en les millors mans".