El Ayuntamiento prepara un decreto para evitar celebraciones en los casales durante la Misericordia
  • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat, amb representants de la Subdelegació del Govern a Castelló, i els principals comandaments de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i de la Policia de la Generalitat

 L'Ajuntament de Borriana prepara un decret d'alcaldia que arreplegarà, entre altres qüestions, tant la suspensió de les Festes de la Misericòrdia com la prohibició d'ocupar espais en la via pública i de celebracions festives de penyes en els casals, durant les dates en què hauria de celebrar-se la Misericòrdia, a fi de garantir el compliment de les mesures adoptades per l'autoritat sanitària per a previndre els danys ocasionats per la Covid-19.

Així ho ha manifestat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, després de presidir avui la Junta Local de Seguretat, amb la presència de representants de la Subdelegació del Govern a Castelló, i els principals comandaments a Borriana de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i de la Policia de la Generalitat (Unitat Adscrita de la Policia Nacional).

En la reunió, els participants han mostrat la preocupació, després de la suspensió de les festes de la patrona al setembre, que algunes penyes puguen incomplir la normativa i persistisquen en la seua intenció de reunir-se en els casals, “amb els riscos i perills de contagi que pot suposar”, i han apel·lat a la “corresponsabilitat de la ciutadania”.

Per això, Maria Josep Safont ha assegurat que la Policia Local durant aquest període realitzarà especial incidència en les tasques d'inspecció i control en el seguiment de seguretat en espais públics i reunions privades i vetlarà pel compliment de les mesures contemplades en el decret d'alcaldia i en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la Covid-19.

Es tracta d'un dispositiu de seguretat local coordinat per a detectar activitats incíviques i comportaments prohibits i sancionats per les ordenances municipals i autonòmiques, per a assegurar el “ple compliment de les mesures de prevenció i contenció”.

En aquest sentit, el decret municipal recordarà les sancions establides en la norma autonòmica que contempla sancions econòmiques per l'incompliment, fins i tot en l'espai privat. Concretament per a les infraccions lleus serà de 60 a 600 euros, per a les greus de 601 a 30.000 euros i les molt greus de 30.001 a 60.000 euros.

La finalitat, ha advertit Maria Josep Safont és “dissuasiva” i, ha afegit, “volem que la ciutadania i els locals coneguen les infraccions per a evitar que es produïsquen". Tot i que “no es tracta d'estigmatitzar a ningú, no podem permetre que comportaments irresponsables i insolidaris ens posen en perill a tots i a totes i provoquen rebrots que puguen derivar en mesures encara més restrictives i dràstiques”.

En la reunió de la Junta Local de Seguretat, la Subdelegació del Govern ha agraït “el treball, l'esforç, la disposició i la coordinació demostrades per les forces de seguretat, tant de la Policia Local com de la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita durant tot el període d'estat d'alarma en què estaven sota el comandament del Ministeri d'Interior”.