• El regidor de Serveis Públics i representants de Facsa han visitat els últims treballs que s'estan realitzant en diferents carrers del municipi


 L'Ajuntament de Borriana i Facsa, l'empresa concessionària del servei d'aigües en la localitat, continuen optimitzant les infraestructures públiques de diferents punts del nucli urbà del municipi per a millorar la qualitat i la garantia del subministrament d'aigua. Actuacions que segons ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, “continuen sent un objectiu fonamental per al consistori”.

Vicent Aparisi i representants de Facsa han visitat els últims treballs de renovació de la xarxa de proveïment i clavegueram, que en aquests moments s'estan realitzant als carrers dels Arbrets, Llaurança i Víctor Marín Puig, Mare de Déu dels Àngels i Pablo Ruiz Picasso. Actuacions executades per Facsa en el marc de les Obres de renovació i millora de les infraestructures del servei de proveïment d'aigua potable i clavegueram de Borriana de l'any 2022.

Durant aquest any i fins ara, s'ha executat aproximadament un 65 per cent del Projecte d'Obres 2022, i ja s'han finalitzat les canalitzacions i conduccions per al proveïment d'aigua potable i clavegueram als carrers Begís, Peníscola, Viver, Sant Leandre i Almesies; en diversos carrers del barri la Bosca com Albacete, Alacant, mossén Elies Millán, doctor Fleming i cardenal Benlloch, i finalment als carrers Sant Pasqual i Sant Xotxim.

A més, les obres previstes per a iniciar durant aquest mes d'agost se centraran en els carrers Sant Carles, les Eres i Santa Irene.

En aquest sentit, el regidor de Serveis ha destacat que tots aquests treballs “garanteixen el subministrament als veïns del municipi durant els pròxims anys” i estan emmarcats en el Pla Director de 2022 que, dotat amb una inversió que ascendeix a 1.061.872 euros, recull les obres de renovació i millora de la xarxa d'aigua potable i clavegueram per a enguany.

Sobre aquest tema, Aparisi ha indicat que l'Ajuntament i Facsa mamprendran enguany la renovació integral de més de 5.500 metres de conduccions i canalitzacions i 420 connexions”, amb la finalitat de “millorar la qualitat i garantir-ne els serveis d'aigua potable i clavegueram”, així com per a “afavorir la mobilitat a peu i la seguretat viària pública, perquè encara que la prioritat és la renovació de les xarxes, el consistori ha considerat oportú aprofitar aquests treballs per a adequar algunes voreres i vials”.

Per part seua, des de Facsa han destacat que aquesta actuació, que se suma a altres inversions de renovació de la xarxa de proveïment d'aigua potable ja concloses, i la resta de projectes que es desenvoluparan en els pròxims anys, integren la triple perspectiva de la sostenibilitat i representen “importants beneficis en la qualitat del servei d'aigua a les i als borrianencs, que optimitzarà el rendiment de la xarxa de distribució i disminuiran les pèrdues d'aigua en les xarxes de proveïment, la qual cosa suposa, a més, afavorir la cura del medi ambient”.