Obras en 15 caminos municipales de Burriana 2021
visita obras caminos rurales 2021
  • El regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, repassa les principals actuacions que es desenvolupen actualment en els camins municipals amb prop de 600.000 euros d'inversió


L'Ajuntament té en marxa una quinzena d'obres i actuacions dins del pla de condicionament integral dels camins municipals que s'estan executant a Borriana amb una actuació lineal total superior a 8 quilòmetres, i amb una inversió que ascendeix a prop de 600.000 euros, segons ha anunciat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

De manera que cada any, ha explicat, l'Ajuntament reserva un apartat del pressupost per a la les millores i condicionament de la xarxa dels camins rurals del terme municipal que es deterioren contínuament per l'efecte del trànsit, de l'aigua i del temps.

Segons ha indicat Aparisi, el paviment ha de “millorar-se amb actuacions integrals de regeneració, perquè els retornen les condicions adequades de funcionalitat i servei que han perdut, d'una manera efectiva i amb garantia suficient de durabilitat”.

El regidor, acompanyat de l'enginyer municipal, ha visitat algunes de les obres que s'estan realitzant per a comprovar-ne l'estat i fer un balanç d'unes actuacions que a judici seu contribueixen “al manteniment i al desenvolupament sostenible de les zones rurals del municipi i posen en valor el seu entorn natural". Es tracta d'actuacions dirigides a “afavorir la seguretat viària, l'accessibilitat, la mobilitat sostenible o el condicionament de zones d'interès”, ha puntualitzat.

Amb una inversió global de quasi 600.000 euros, la majoria són vies de comunicació secundària que suporten molt de trànsit agrícola i també s’usen com a vies alternatives entre diferents zones del municipi, alhora que serveix d'accés a les finques de cítrics.

Per a Aparisi, l'actuació en els camins del municipi “és de tal envergadura” que l'Ajuntament haurà de comptar alhora amb les tres empreses d'aglomerats que fan treballs per la província de Castelló, Becsa, Pavasal i Aglomerados Los Serranos, “per a poder finalitzar l'asfaltat de tots els camins al més prompte possible de cara a la campanya de collita de la taronja”.

Les actuacions contemplen, entre altres treballs, el desbrossament i neteja de marges, obres de drenatge, demolició del ferm existent i l’execució d'una nova capa de rodadura d'aglomerat asfàltic. Les obres s'ajusten al traçat actual dels camins, en els quals es milloren i homogeneïtzen amples, i no impliquen la construcció de nous traçats i els treballs està previst que concloguen a la fi d'any.

Entre elles, l'edil ha destacat les obres de reparació del paviment i reasfaltat en diferents trams dels camins de la Serratella, i la Ratlla de Nules, Vell de Llombai, la Grandona, la Pedrera, Llombai, Camí la Mar, Camí d’Artana, les Monges, Marjalet i Carnissers.

Paral·lelament l'Ajuntament realitzarà pròximament altres treballs de condicionament de diversos itineraris accessibles mitjançant l'execució de guals per als vianants en diversos trams de la xarxa viària municipal o l'adequació i millora dels existents, a més de millora d'accessos i voreres del Mercat Municipal de Borriana.