revisión lluvias

La totalitat dels serveis municipals destinats durant les últimes 48 hores a la gestió i adequació de les conseqüències patides després del temporal a Borriana seguiran durant la jornada del divendres preparats i amb els dispositius de prevenció activats. Així ho han fet saber els responsables municipals, com l'alcaldessa Maria Josep Safont o el regidor de Seguretat i Policia Local, Javier Gual, qui ja ha explicat que “bona part dels camins que fins a migdia continuaven tallats per estar inundats o per la dificultat en la circulació del tràfic ja han sigut oberts, per això volem agrair el treball que durant els dos últims dies han realitzat tant els agents de la Policia Local com els voluntaris de Protecció Civil, perquè fins i tot estant en alerta taronja, la nostra ciutat recobre a poc a poc la tranquil·litat”. Precisament el propi Gual, Safont i el regidor de Via Pública i Zona Marítima, Vicent Aparisi, han dedicat bona part de la jornada a la revisió i anàlisi de les zones més afectades, com la de Les Salines o la Serratella, on malgrat mantenir-se algunes xicotetes zones inundades, els principals dispositius d'evacuació d'aigua han funcionat a la perfecció. El mateix Aparisi volia “mostrar la nostra satisfacció amb el treball realitzat des de Via Pública així com per part del Sindicat de Regs per activar ràpidament els mecanismes que milloren l'evacuació d'aigua cap al mar, i pel treball realitzat en les “goles” abans de l'inici del temporal que ha fet que les acumulacions anaren menors que en altres ocasions”. Des de la Policia Local també s'ha actualitzat a dos quarts de set de la vesprada l'estat dels camins i vies més afectats. Així, han tornat a quedar oberts al trànsit de vehicles, sempre aconsellant precaució en la conducció: Camí de Santa Pau, Camí Carnissers, Camí Llombai a l'altura del Camí del Marge, accessos a la Ratlla de Nules, Camí la Clossa, Camí la Cossa fins a Vora Riu, Camí Fondo, Camí del Cedre, Camí de la Serratella, Camí d'Artana, Camí de la Mar de Vila-real i els vials d'accés i vial esquerre de la CV-18. A aquesta hora tan solament es mantenen tallats els camins del Marjalet, Passarel·la del Clot, Camí Vell de la Mar i el vial dret de la mateixa CV-18.
Activació de l'Equip de Resposta Immediata en Emergències. El Centre de Coordinació d'Emergència de la Generalitat anunciava que “a petició de l'alcaldessa de Borriana, s'activa l'Equip de Resposta Immediata en Emergències en l'alberg de Creu Roja en la ciutat de Borriana i el Poliesportiu de Sant Blai, ja que com explicava el regidor de Seguretat Javier Gual, “malgrat que la situació en la zona de Sant Gregori millore amb el pas de les hores, segueixen tallats diversos dels accessos i entenem que on millor poden estar les persones reallotjades preventivament durant la pròxima nit siga en el mateix poliesportiu on estan sent atesos en tot moment per la Creu Roja, i on Cáritas i el Menjador Social segueixen col·laborant en tot moment per al seu acolliment”. Així, la reducció a alerta taronja de la situació no ha fet que els diferents serveis municipals implicats en la gestió del temporal baixen els braços, ja que durant la resta de jornada i la nit del divendres al dissabte es mantindran activats els diferents dispositius de control i prevenció davant possibles noves precipitacions.
Per la seua banda, des de la regidoria de Medi Ambient, el regidor Bruno Arnandis explicava que “encara estem molt pendents del Riu Ana, ja que a pesar que durant tota la jornada el cabal ha estat controlat, encara poden arribar alguna crescuda procedent de la gran conca que diposita el seu cabal en el riu, encara que en cap moment creiem que hi haja possibilitats de desborde si les previsions de pluja continuen com fins ara”.