L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor delegat de Serveis Públics i Zona Marítima, Vicent Aparisi, juntament amb el president de l'associació de veïns de la Serratella, Ximo Sanahuja, han visitat les obres de reparació que s'estan realitzant en el litoral de la zona de la Serratella pel temporal Glòria que va afectar la costa del municipi entre el 19 i el 25 de gener.
En la visita, l'alcaldessa ha explicat que la Direcció General de Costes ha reprès les obres d'emergència en la costa de Borriana pels desperfectes que va causar el temporal Glòria, i entre les actuacions que està realitzant des de la setmana passada el Govern de l’Estat es troba la reconstrucció dels dos espigons del final del camí la Ratlla.
Aquests espigons, ha indicat Vicent Aparisi, a més de reparar-los s'ha decidit desplaçar-los mar endins amb la finalitat de crear una platja d'arena més àmplia a l'abric dels dics, i crear d'aquesta forma una protecció més eficient de la costa davant dels temporals marins.
Igualment, Costes està reparant la zona afectada d'una franja paral·lela a la línia de costa entre el carrer Bèlgica i el carrer Malta que va quedar danyada després del temporal de l’hivern passat. En aquest tram, i amb els depòsits marins llançats pel temporal, es procedirà a realitzar dos alineacions de dunes paral·leles a l'escullera de protecció de la costa dins dels 20 metres del Domini Públic Marítim Terrestre demarcat. A més, també es realitzarà la neteja i desbrossament d'alguns trams de la servitud de trànsit de 6 metres afectada pel temporal.
Aprofitant la visita a la zona, a què han assistit a més tècnics municipals, Safont i Aparisi han inspeccionat també les possibles ubicacions per a la instal·lació d'un sistema de drenatge d'aigües pluvials mitjançant la instal·lació d'un o diversos caragols d'Arquimedes en la zona de la Serratella per a “augmentar la velocitat d'evacuació de les aigües pluvials a la mar, en una zona amb una capa freàtica molt pròxima a la superfície i que precisa d'un ràpid drenatge” i, d'aquesta manera, ha continuat, “evitar els efectes de les inundacions amb què han de bregar els veïns i les veïnes d'aquesta zona del litoral borrianenc”.
Segons ha assenyalat el regidor, s'ha iniciat ja el procés de la instal·lació hidràulica amb l'estudi per part dels tècnics municipals, i ha argumentat que un caragol d'Arquimedes de diàmetre 1.900 mm és capaç d'evacuar “fins a 1.000 litres per segon, és a dir, tres vegades més de capacitat per a desaiguar que la bomba de 70 CV de potència que l'Ajuntament va utilitzar per a drenar la séquia del Rajolí en la seua eixida a la mar el mes de gener passat d'enguany”.
Es tracta, ha assegurat, d'un mecanisme hidràulic “de gran ajuda per a l'extracció de grans cabals d'aigua i en cas d'inundacions o de grans temporals de pluja”, i suposarà una inversió a l’entorn dels 500.000 euros, per la qual cosa “sol·licitarem les ajudes pertinents a la Generalitat”, ha conclòs Aparisi.