- Tres premis de 500 euros a la Millor Trajectòria Educativa i sis beques per a cursar estudis d'anglés al Regne Unit


L'alcaldessa de Borriana en funcions, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, han participat avui en l'acte de lliurament dels Premis a la Millor Trajectòria Educativa de la Fundació Cañada Blanch i de les beques Cañada Blanch que anualment s'entreguen a 9 estudiants de Borriana, com a mostra de la preocupació per la cultura i l'educació del seu fundador, el borrianenc Vicent Cañada Blanch, el seu compromís amb la ciutat i la seua implicació i suport al progrés intel·lectual i acadèmic.

El president de la Fundació Cañada Blanch, Juan Viña, i la directora, Paula Sánchez, han entregat els tres premis a la millor trajectòria acadèmica d'enguany a Maria Cristina Mutaf de l'IES Jaume I, a Lucia Gallego Fort del col·legi Salesians i a Carlos Andreu Montiel de l'IES Llombai, dotats amb 500 euros cadascun, amb la finalitat de contribuir al finançament econòmic dels seus estudis, que han rebut a més el seu diploma i la felicitació tant de la Fundació com dels representants municipals presents.

En el mateix acte, s'ha fet lliurament també de les sis beques a estudiants del municipi a proposta dels centres educatius de Batxillerat de la ciutat, tenint en compte els seus expedients acadèmics. En aquesta edició han correspost a Andrea Ion Trandafir i Raul Anton Echevarría de l'IES Jaume I, Daniela Reig Bou i Marcos García Viñes del col·legi Salesians i a Laura Sendra Muñoz i María Ballester Daudí de l'IES Llombai.

La Fundació entrega aquestes beques per a cursar estudis d'anglés al Regne Unit tenint en compte l'expedient acadèmic de cadascun dels estudiants les candidatures dels quals van ser presentades pels mateixos centres, a més del coneixement previ de la llengua anglesa per a poder formar part de l'experiència de millorar el seu nivell durant el proper mes de juliol.

Els sis joves que han aconseguit la beca podran gaudir durant un mes de la programació especial que la Fundació Cañada Blanch prepara en aquest projecte d'immersió lingüística i que els portarà, entre altres experiències, a conéixer el funcionament de l'Institut espanyol Vicente Cañada Blanch de Londres, i a realitzar una visita a l'ambaixada d'Espanya i ser rebuts personalment per l'ambaixador, entre altres.

En la seua intervenció l'alcaldessa ha rememorat la figura de Vicent Cañada Blanch, i ha assenyalat que “hui és molt d'agrair que la Fundació que porta el seu nom continue fent efectiva aquesta col·laboració directa amb l'educació, la cultura i la formació dels i les joves que avui sou ací”.

En aquesta mateixa línia, Maria Josep Safont ha volgut reconéixer a la Fundació “la implicació i el compromís” que ha demostrat des de la seua creació amb el món de l'educació i el coneixement a la ciutat de Borriana.

Per part seua, el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, ha destacat el paper “fonamental” dels centres educatius, el professorat i de les famílies en la formació i en els reptes assolits tant acadèmics com vitals dels estudiants i la “important” contribució a aconseguir aquests reconeixements docents.

Des de la Fundació han destacat la seua intenció de “continuar recolzant la trajectòria acadèmica dels i les joves de Borriana i premiant a estudiants que desitgen millorar el seu nivell educatiu de cara al futur”, i han mostrat el seu interés de “continuar mantenint una estreta relació i col·laboració amb la ciutat natal de don Vicent Cañada Blanch”.

Conferència

Enguany, la borrianenca Isabel Ferrer Blanco, Directora General de la Caixa Rural de Sant Josep de Borriana – Grupo Cooperativo Cajamar, ha sigut l'encarregada de transmetre uns consells a l'alumnat premiat, en què ha destacat la importància i les oportunitats que tenen per davant, així com el reconeixement que suposa per a la nostra ciutat comptar amb noves incorporacions d'excel·lència d'estudiants en tots els camps d'estudi. A més, els ha encoratjat a afrontar un futur educatiu i professional amb “interés, perseverança i tenacitat”.