Aquest proper dijous s'inicia el cicle per a aquest curs amb la presentació del llibre “Multitud i repressió, les formes de la violència” del professor Modest Barrera

 

La regidora d'Educació i alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presentat al costat del director del centre de Formació Permanent d'Adults Historiador Viciana, Eduard Mor, la tercera edició del Cicle de Conferències que anualment se celebra a la ciutat, i en la qual “pot participar tota la ciutadania, sense haver d'estar matriculats al centre i que pretén seguir aportant cultura i debat al conjunt de la vida social de la ciutat”, tal com ha recordat Safont. A més, també ha volgut “agrair el treball que es realitza des del centre, tant en la formació d'adults, com en aquest tipus d'activitats que s'obrin al conjunt de la població i a les quals aprofite per convidar a tots els veïns i veïnes de la ciutat”.

Per la seva banda, Eduard Mor ha recordat durant la presentació del cicle que “a més del nostre treball al capdavant del centre de FPA que duem a terme des de fa 18 anys, avui volem informar sobre les activitats complementàries que també es programen, i que en aquest cas, corresponen a un cicle de fins a quatre conferències que tindran lloc durant els propers mesos a Borriana”. Mor ha detallat que “aquest mateix dijous i a partir de les set i mitja de la vesprada s'inicia el cicle amb la presentació del llibre del professor Modest Barrera “Multitud i repressió: les formes de la violència”. Tal com ha volgut destacar Mor “es dóna així continuïtat al projecte iniciat ara fa tres anys i que té com a objectiu oferir a la població debats i col·loquis al voltant de temes d'actualitat de tot tipus, i sempre conduïts per algun especialista en la matèria”. La resta de conferències programades per a aquest curs arribaran a partir del mes de gener amb la xerrada “El món del Vi” a càrrec del farmacèutic i viticultor Santiago Vèrnia. Al febrer tindrà lloc la conferència centrada en “El canvi climàtic” que oferirà Manuel Cañadas i al març arribarà el torn per debatre sobre “Justícia i democràcia, una aproximació filosòfica” amb el filòsof i especialista J. Manuel Ros. Tal com recordava la mateixa regidora d'Educació, “un dels aspectes que fa més especial aquest cicle de conferències és la implicació que promouen des de l'organització, ja que sempre se celebren petits debats després de la mateixa conferència, la qual cosa enriqueix i fa gaudir encara més als assistents a cadascuna d'elles”.

Per acabar, Mor ha volgut declarar que “en la Escola d'Adults tenim ja un total de 700 matriculats, i precisament de les propostes que arriben des de l'alumnat i la coordinació amb la direcció del centre, en moltes ocasions neixen aquestes programacions obertes a tota la ciutadania, la qual cosa serveix per completar el gran ventall de cursos i formacions que oferim, i que cada vegada arribem a més i més gent”.