Els regidors d'Esports, Vicent Granel, i de Serveis Socials, Manel Navarro, també han estat presents en la primera jornada en la qual esports com el “goal ball” han estat protagonistes

 

Els representants municipals de les àrees d'Educació, Esports i Serveis Socials de l'Ajuntament de Borriana, han volgut participar de l'acte d'inauguració de les I Jornades d'Esport Adaptat que durant tota la setmana se celebraran en les instal·lacions del CEIP Novenes de Calatrava. Ha estat el director del centre, Vicent Herrero qui ha iniciat els parlaments de la inauguració recordant als més menuts i menudes “que aquesta setmana nosaltres tindrem al nostre Messi i el nostre Ronaldo particulars, amb les figures de Dani Vidal i David Mata, dos esportistes que ens mostraran que no hi ha barreres que puguen amb l'esforç i la il·lusió per l'esport”. A continuació ha estat l'alcaldessa i regidora d'Educació, Maria Josep Safont, qui ha volgut “animar a tots els xiquets i xiquetes a practicar totes aquestes disciplines durant la setmana, per compartir els valors tant de l'esport com de la companyonia o l'esforç a l'hora d'aconseguir les nostres metes”. Al costat d'ella, han estat presents els directors de tots els centres educatius de la ciutat, a més dels regidors d'Esports i Serveis Socials i la Cap de Servei d'Educació, Maria Josep Palmer.  L'alumna, Carla Pérez també ha llegit el seu discurs que donava per obertes les Jornades, apel·lant a “l'esperit olímpic i a les ganes i el dret de practicar esport de qualsevol persona”.

El moment més emotiu i alhora multitudinari ha tingut lloc amb el tancament de la inauguració, en la qual centenars d'alumnes s'han situat al centre del pati del col·legi per dibuixar amb els seus cossos i unes cartolines de colors, els cèrcols olímpics que representen els valors de l'esport. Durant dos minuts, la totalitat de l'alumnat participant en les jornades han quedat unit pels colors dels cèrcols olímpics, just abans que cadascun d'ells es dirigís a diferents dependències del centre escolar on el primer esport a practicar ha estat el “ball goal”. Un representant de l'ONCE ha donat les nocions bàsiques per practicar un esport especialment creat per a persones cegues, i en grups de sis persones, tots els alumnes han pogut practicar amb la pilota de cascavells i amb els antifaços que els fan estar més prop del que senten els esportistes que practiquen aquesta disciplina. En l'exterior, també l'alumnat del Roca i Alcaide ha volgut sumar-se ha les jornades practicant les mateixes disciplines.

En els passadissos i diferents aules del CEIP Novenes de Calatrava lluiran durant tots aquests dies els treballs murals que desenes d'alumnes han creat per a l'ocasió, i en la qual esportistes com el nedador Dani Vidal o el duatleta David Mata són els protagonistes, ja que durant la setmana visitaran el centre i formaran part de les I Jornades d'Esport Adaptat que se celebren a Borriana.