Reunión de coordinación  de educación y pediatria en la tercera ola covid 19
  • En la reunió telemàtica, coordinada per la regidoria d'Educació, s'han actualitzat i s’han posat en comú les actuacions d’acord amb el protocol de Sanitat i Educació davant qualsevol cas sospitós de Covid-19 en els centres educatius de la ciutat

  • Han participat representants dels 12 col·legis i instituts del municipi, de les 6 escoles infantils, dels centres d'Educació Especial i de Persones Adultes i el CMA Rafel Martí de Viciana, a més de les representants dels equips de pediatria dels Centres de Salut


L'Ajuntament de Borriana ha convocat una nova reunió de coordinació entre les direccions dels centres educatius i els departaments de Pediatria dels centres de Salut de Borriana per a posar en comú, resoldre dubtes i actualitzar protocols, en el context actual de la tercera onada del coronavirus, després de les vacances i de les celebracions de Nadal, Cap d'any i Reis.

El regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer ha assenyalat que amb el retorn a les aules i després d'un “primer trimestre molt positiu, malgrat els casos que s'han hagut d'atendre els últims mesos de l’any, ens trobem davant una situació que convé afrontar amb les millors garanties possibles”.

El gran esforç realitzat pels equips directius i docents de tots els centres educatius de la ciutat, en els diferents nivells, des d'Infantil a Batxillerat i Cicles, passant per Persones Adultes, Martí de Viciana i Educació Especial, ha donat els seus fruits, com ho demostra l'escassa incidència de la pandèmia en la població escolar i, sobretot, en contagis d'origen escolar”, segons ha manifestat el regidor.

Per part seua, els centres educatius han agraït als serveis de Pediatria la seua atenció, dedicació i seguiment envers els centres i, especialment, han destacat, “la sensació de seguretat que els transmeten per la seua proximitat i confiança”.

En la reunió, organitzada per via telemàtica, i en què han participat els directors i directores dels centres educatius de Borriana amb una representació de les pediatres dels Centres de Salut del municipi, ha quedat clar que els centres educatius compleixen estrictament les mesures sanitàries i estan jugant un paper primordial en el control de la pandèmia, ja que garanteixen la localització en espais segurs de la població infantil i juvenil, i així ho han manifestat els representants dels centres educatius i dels centres de Salut.

Durant la reunió, s'han posat en comú les actuacions derivades de les últimes instruccions de la Conselleria d'Educació, sobre ventilació i calefacció, així com els diferents aspectes o dubtes que s'han plantejat des dels centres educatius en relació als protocols d'actuació.

Per part de les pediatres dels centres de Salut s'ha insistit en la necessitat de transmetre a les famílies l'obligació de deixar a casa als xiquets i a les xiquetes que tinguen símptomes compatibles amb la Covid-19 i de posar-se en contacte amb els centres de Salut.

Tant els equips de pediatria de la localitat com les direccions dels centres educatius han considerat la reunió “molt profitosa i molt positiva”. Per la seua banda, el regidor d'Educació ha reiterat la seua “plena confiança en el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana”, i ha valorat que la reunió és “una mostra més de l'interès i de la conscienciosa preparació dels centres per al desenvolupament de les seues activitats”.

Finalment, J. Ramon Monferrer ha oferit la col·laboració de l'Ajuntament en tot allò que es considere necessari per a garantir la major seguretat possible a tota la població escolar. Com a exemple, ha afirmat que des de l'Ajuntament es continuaran realitzant desinfeccions periòdicament en els centres educatius, tant als patis escolars com pels voltants.