Bus per la llengua

El «Bus per la llengua» promogut per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, que forma part de la campanya «Sempre teua. La teua llengua» arribarà a Borriana la setmana vinent per a impulsar i fomentar l'aprenentatge del valencià entre l'alumnat dels diferents col·legis i centres educatius del municipi. En concret i tal com han confirmat tant des de la regidoria de Normalització Lingüística, com la d'Educació, seran els dies 15 i 16 de gener quan el «Bus per la Llengua» estacione en la Plaça Major de la capital de la Plana Baixa.
Tal com ja s'ha fet en algunes poblacions per les quals el «Bus per la Llengua» ja ha passat en aquesta primera setmana de l'any, serà en el mateix horari escolar quan es desenvolupen els diferents tallers i activitats, i que en el cas de la ciutat de Borriana estaran destinats tant a l'alumnat d'educació primària com al d'ESO.
El dimarts dia 15 aquest bus començarà les seues activitats amb els i les alumnes del CEIP Roca i Alcaide, els qui al costat de l'alumnat del Col·legi Villa Fátima, el CEE Pla d’Hortolans i el CEIP Penyagolosa tenen confirmada la seua cita durant aquesta primera jornada d'estada del «Bus per la Llengua» a Borriana. En la següent jornada, la del dimecres 16, els col·legis CEIP Roca i Alcaide i CEE Pla d’Hortolans repetiran amb diferents cursos, mentre que el CEIP Pare Vilallonga, i l'IES Llombai se sumaran a aquesta experiència, que com indicava la pròpia Conselleria en l'acte de presentació de la iniciativa «té com a objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a aconseguir l'equitat lingüística». Tal com es va promocionar la iniciativa durant la fase prèvia a l'aplicació d'activitat, el Bus per la Llengua permet a les entitats i Ajuntaments de cada localitat participar de forma activa en la promoció de la nostra llengua, partint de la realitat soci-lingüística de cadascun dels territoris, al que cal afegir que el Bus construirà ponts entre les diverses localitats participants i connectarà als valencians i valencianes de totes les comarques».