Firma del nuevo convenio del Ayuntamiento de Burriana con el Catastro
  • El consistori ha subscrit un nou conveni de col·laboració amb la Direcció General de Cadastre

  • És el primer consistori de la província a subscriure el nou acord

  • L’acord no suposarà en cap cas un augment de l’impost de béns immobles (IBI)


L'Ajuntament de Borriana ha subscrit un nou conveni de col·laboració amb la Direcció General del Cadastre que substitueix i unifica els que estaven vigents, que daten de 1998 i 2000, segons ha informat la responsable municipal de l'àrea d'Hisenda, Cristina Rius.

Aquesta cooperació administrativa entre les dos institucions, ha manifestat Rius, ha anat creixent i consolidant-se amb l’obtenció “d’excel·lents resultats” i el compliment de diferents objectius com “el manteniment de la informació cadastral o la proximitat i difusió de dades a través del Punt d'Informació Cadastral (PIC)”, situat en el mateix Ajuntament.

Amb aquest nou conveni, signat per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la Gerent Territorial de Cadastre de Castelló, Mercedes Marco, l'ajuntament de Borriana es converteix en la primera ciutat de la província a subscriure'l, després de la proposta de la Regidora d'Hisenda, Cristina Rius, en el ple municipal de maig de 2021, en què es va aprovar de manera unànime. Al respecte, Rius ha puntualitzat que aquest nou conveni no suposarà en cap cas un augment de l’impost de béns immobles (IBI).

Després de la firma, Safont i Rius han destacat que amb aquest nou acord subscrit “reduirem el temps de tramitació i d'incorporació de dades, per la qual cosa podrem garantir el coneixement permanent i actualitzat de la realitat immobiliària de Borriana”.

Un altre dels objectius que busca aquest model únic de col·laboració és reduir les càrregues administratives que suporta el ciutadà”, ha explicat la regidora responsable d’Hisenda, que ha afegit, que aprofitant l'experiència acumulada i les oportunitats que ofereix un nou escenari tecnològic “es fa un pas més en la col·laboració integral, que incrementarà els excel·lents resultats aconseguits fins ara”.

A més, han explicat, d’acord amb el que hi ha estipulat, “disposarem d’El Mapa de Gestió, una ferramenta informàtica que facilitarà molt el treball” i suposarà “millorar el servei de proximitat que donem a la ciutadania de Borriana”.

Igualment, han posat en relleu que a partir d'aquest nou conveni “tramitarem les alteracions de rústica que, encara que supose més càrrega de treball per a l'Ajuntament, serà molt superior l’eficiència que ens aportarà”.

Pròximament es tornaran a reunir les dos parts, Ajuntament i Direcció General de Cadastre, per a constituir la comissió de seguiment del nou conveni en què la regidora d'Hisenda i els dos tècnics de l'àrea formaran la representació municipal.