El Ayuntamiento contrata más de 100 obras menores con empresas y autónomos locales
  • Per valor de més de 300.000 euros, a més de compres a comerços locals i que els empreses adjudicatàries de grans obres han subcontractat els oficis amb empreses de la ciutat
  • Dins del pla municipal per a la reactivació de l'economia local, per tal d’afavorir la recuperació de pimes, autònoms i empreses locals 

L'Ajuntament de Borriana ha adjudicat més de 100 obres menors de reparacions, manteniment i rehabilitacions que s'han realitzat en instal·lacions que depenen de l’ajuntament, de gener a agost, a empreses i autònoms de la ciutat per un import de més de 300.000 euros. És tracta d'intervencions en centres i instal·lacions municipals que necessiten algun tipus d'actuació que no requereix licitació pública.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont,  ha concretat que són treballs de millores en centres socials, edificis educatius, culturals o esportius, actuacions, “que no necessiten licitació de contractes i en els quals autònoms i petites empreses locals són els principals beneficiaris”. Actuacions que al seu judici, a més de col·laborar en la reactivació de l'economia del municipi, també suposen “una millora en la qualitat dels serveis que el consistori presta a la ciutadania”.

A més, segons ha explicat l'alcaldessa, el Consistori ha recorregut a comerços locals per a serveis o per a la compra de material industrial, recanvis, mobiliari, pintura, ferreteria, material de construcció, contenidors, maquinària, etc. De la mateixa manera, la majoria de les empreses adjudicatàries de grans obres han subcontractat els oficis a persones de la localitat.

Paral·lelament, ha recordat que l'Ajuntament compleix amb la llei de Morositat des de 2015 “ininterrompudament”, pagant per davall dels 30 dies després de registrar la factura, en l'últim trimestre ha sigut d'una mitjana de 19,5 dies, dins del full de ruta en la gestió econòmica del consistori “per a reduir més els períodes de pagament a proveïdors davant la situació provocada per la pandèmia i, d'aquesta forma, ajudar a la liquiditat de les empreses”.

En aquesta línia, Maria Josep Safont ha reiterat que el consistori disposa d'un registre on es poden inscriure empreses i autònoms locals per a prioritzar la seua contractació i els compres i servei, per a col·laborar a pal·liar la crisi econòmica. És una borsa per a la contractació de professionals i empreses locals amb l'objectiu de “reactivar l'adjudicació dels contractes d'obres menors a les empreses locals conforme l'ajuntament vaja desenvolupant projectes públics, així com per a la realització de compres de diversa índole per part del consistori.

Així, des de juny s'ha realitzat una campanya d'actualització del registre d'empreses existents perquè els professionals, autònoms i empreses locals de Borriana puguen sol·licitar la seua inclusió en aquestes borses obertes i públiques per a l'execució de projectes i obres públiques amb l'Ajuntament, o bé per a l'àrea d'obres i equipaments, execució d'obres i subministraments i especialitats.

L'alcaldessa ha destacat que la finalitat és afavorir la recuperació dels autònoms, les pimes i els sectors productius més afectats per la desacceleració davant la paralització com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19. Una manera de donar suport i ajudar les empreses locals menudes en la seua recuperació econòmica”.

Per a la qual cosa s'està actualitzant el registre de possibles contractistes i subministradors locals amb l'Ajuntament, segons l'activitat econòmica que realitza cada empresa o autònom, a través de la web www.burriana.es en la secció de contractació, on es pot trobar el model de sol·licitud per a la seua inclusió en la base de dades.

Finalment, la responsable municipal ha subratllat la “importància” d'aquesta actuació, “una més de les implementades pel consistori dins del pla municipal per a ajudar i col·laborar en la reactivació econòmica i comercial de la ciutat” i ha concretat que aquesta iniciativa suposa «un suport econòmic més”.